İYTE’yi Tercih Eden Üstün Başarılı Öğrencilere Burs İmkanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile İzmirli iş insanı Nevzat Taşkın arasında burs protokolü imzalandı. Protokol öğrencilere Kampüste ücretsiz konaklama olanağı sağlayacak.

28 Temmuz 2023 - 12:58

İYTE, art arda hayata geçirdiği iş birliği protokolleri ile 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) başarı elde eden ve üniversite tercihini İYTE’den yana kullanan öğrencilere sunduğu burs imkanlarını artırmaya devam ediyor.

İYTE ile İzmirli iş insanı Nevzat Taşkın arasında imzalanan ve Nevzat Taşkın’ın iş dünyasının tanınmış simalarından olan babası Tamer Taşkın’ın adını taşıyan “Tamer Taşkın Konaklama Bursu”, YKS’de ilk 1000’e giren ve İYTE’nin bölümlerinden birine yerleşen öğrencilere Kampüs içerisinde ücretsiz konaklama fırsatı tanıyacak.

Hayata geçirilen protokolden duyduğu memnuniyeti ifade eden İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Başarılı ve yetenekli öğrencilerimizin bu başarılarını takdir etmek, onları onurlandırmak ve dünya standartlarında eğitim verdiğimiz Enstitümüzün ekosistemine dahil etmek için kaynak yaratmaya devam ediyoruz. Ne mutlu bize ki; bu çabalarımızda bizler gibi, geçlerimizin ve dolayısıyla ülkemizin geleceğini önemseyen, eğitime gönül vermiş çok değerli İYTE Dostlarımız var. Büyük önem atfettiğimiz üniversite-sanayi iş birliklerimiz sayesinde bir yandan ülkemizin refah seviyesini ve küresel arenada rekabet düzeyini artırmak adına bilgiyi ürüne dönüştürüyor, diğer yandan öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine azami destek sağlamak adına staj, iş ve burs olanaklarımızı arttırıyoruz. Bugün İYTE Dostumuz, kıymetli paydaşımız Sayın Nevzat Taşkın ile yaptığımız anlaşmayla YKS’de ilk bine giren ve Enstitümüze gelen öğrencilerimize Kampüsümüzde ücretsiz konaklama imkanı sunuyor ve bundan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sayın Taşkın’a Enstitümüze ve öğrencilerimize destekleri için teşekkür ediyorum. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynaklarını yetiştirmek; yetenekli gençlerimizi tüm imkanlarımızla, maddi-manevi destekleyerek geleceğe en donanımlı şekilde hazırlamak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber 962 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()