İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'dan Körfez Kirliliği ile İlgili Sert Açıklama

İzmir Körfezi'ndeki kirlilikle ilgili tartışmalar büyüyor.

05 Eylül 2024 - 17:59

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın İzmir Körfezi kıyısında düzenlediği basın toplantısına sert bir yanıt verdi. Tugay, Körfez’deki kirliliğin çözümünün kolektif bir çalışma gerektirdiğini vurgulayarak, Bakanlığın yerel yönetimleri hedef almasının yanıltıcı ve yanlış yönlendirme içerdiğini belirtti.

 

Başkan Tugay, “Körfez kirliliği hepimizin ortak sorunu ve ancak iş birliği ile çözülebilir. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı, bu sorunu siyasetin malzemesi yaparak yanlış bilgilendirme yapıyor,” dedi. Tugay, ayrıca Körfez kirliliğini çözmek için her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

 

"Kredi Taleplerimiz Engelleniyor"

 

Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin şehirlerin sorunlarını çözme çabasını engelleyen merkezi hükümete tepki gösteren Tugay, devlet bankalarından kredi verilmediğini ve uluslararası finans kurumlarından alınan kredilerin de onaylanmadığını dile getirdi. “Şehirlerin hayati sorunlarını çözmek için çaba gösteren belediyelerimize kuruş kredi verilmemekte, uluslararası finans kurumlarından aldığımız krediler de onaylanmamaktadır,” dedi.

 

Yurtdışı Gezisi Tepkisi

 

Basın toplantısının yapıldığı gün İzmir’de bulunmadığını belirten Tugay, bu durumun Bakanlık tarafından bilindiğini söyledi. Tugay, yurtdışında Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında Türkiye’yi temsil ettiğini ve bunun önceden bilinen bir durum olduğunu ifade ederek, “Bu durumu bilip toplantıyı benim yokluğuma denk getirmek manidardır,” dedi.

 

“İzmir’in Sorunlarına Çözüm İçin Hazırız”

 

Tugay, İzmir’in sorunlarını çözme noktasında her türlü iş birliğine açık olduklarını belirterek, “Körfez sorunu başta olmak üzere, İzmir’in tüm sorunlarını çözmek için yol haritamız hazır. Yeter ki merkezi hükümet bize gerçekten destek versin,” diye konuştu. 

 

Başkan Tugay’ın bu açıklamaları, İzmir Körfezi’ndeki kirlilik konusunda uzun süredir devam eden tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Bu haber 118 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()