Buca Belediyesi tarafından 2003 yılında kentin en yüksek yeri Tıngırtepe’de hayata geçirilen ve Vandalizm kurbanı olan Mevlana Tesisi için düğmeğe basıldı.
İlçenin önemli sembollerinden birisi olan Mevlana Heykeli ve altındaki sosyal tesis için çalışmalara başlayan Buca Belediyesi, geçmiş dönemlerde olduğu gibi tesisi yeniden Bucalıların kullanımına açmak için hazırlıklara başladı.
Tesisin yenileme çalışmaları için Tesisler Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ile adeta seferberlik ilan belediye, Vandallar tarafından kırılan camlar başta olmak üzere tahrip gören tüm alanların temizliğini ve onarımını gerçekleştirdi. Aşağı katta yer alan sosyal tesisi alanı ve heykel altında kalan camekân yeri baştan aşağı yenileyen ekipler, alandaki heykellerin bakım ve onarımını gerçekleştirdi. Tesisin kullanıma açılmasına kadar geçecek bakım sürecine kadar güvenlik ekipleri görevlendirildi.
SOSYAL TESİS VE SEMT EVİ OLARAK HİZMET VERECEK
Onarım çalışmalarının yanı sıra tesisin yeniden işletilerek Bucalıların kullanımı için çalışmalara başlayan belediye, sosyal tesisin olduğu alanı Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü işleterek vatandaşların keyifli zaman geçirmesini sağlayacak. Geçmiş dönemlerde derneklere tahsis edilen Mevlana heykelinin altındaki camekân alan ise semt evi olarak hizmet verecek.
VANDALİZM’E İNAT YAŞATACAĞIZ
Çalışmaları değerlendiren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Mevlana tesisleri, sadece Bucamızın değil İzmir’in en güzel yerlerinden bir tanesi. Maalesef Buca’nın birçok yerinde maruz kaldığımız Vandalizm kurbanı olan kronik yerlerden bir tanesi olmuştu. Çok defa onarmamıza karşın her seferinde zarar görmeye devam etti. Artık bu alanı Vandalizm’e inat yaşatacağız. Tesisimizin onarılmasından ziyade yeniden hemşehrilerimize kazandırmak için güzel bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Çalışmaların ardından tesisimiz sadece Bucalıların çaylarını yudumladığı bir yer değil, sanat üreten bir tesis olacak” diye konuştu
YORUMLAR