İzmir’in kültürel mirasını geleceğe taşıyacaklar

İzmir’in tarihi ve kültürel mirasını korumak, tanıtımına katkı sağlamak ve geleceğe taşımak amacıyla kurulan İzmir Kültürel Miras Rotary Kulübü’nün kuruluş töreni Alliance Küçük Kulüp’te yapıldı. Törene Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Ayda Özeren, geçmiş dönem başkanları, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve Rotaryenler katıldı.

01 Temmuz 2024 - 13:28

Rotary sihri ile yola çıktılar

Kurucu üyelerin katılımıyla yapılan törende konuşan İzmir Kültürel Miras Rotary Kulübü’nün ilk başkanı Yelis Özeryüksel, İzmir’in zengin tarihî ve kültürel mirasını koruma, geliştirme ve gelecek nesillere aktarma misyonuyla yola çıktıklarını söyledi. 8500 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan İzmir’in benzersiz tarihî ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Özeryüksel, “Biz henüz çiçeği burnunda çok yeni bir kulübüz. Ama, İzmir kentine olan aşkımız var. Kulüpçe birbirimizi çok sevdik, sevginin birleştirici gücü dostluklarımız var. Atalarımızdan güç aldığımız somut ve somut olmayan kültürel miras öğelerimiz sanatımız ve zanaatımız var. “Türk, öğün, çalış, güven” diyen Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün emanetleri var. Dünyaya Umut Ol diyerek yola çıktık, Rotary sihri ile parlayacağız” dedi.

İzmir’i tanıtacaklar

İzmir’in ilk tematik Rotary kulübü olarak tarihî yapıların restorasyonu, arkeolojik alanların korunması ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi yoluyla toplumsal farkındalığı artırmayı amaçladıklarını söyleyen Özeryüksel, “Ayrıca, sürdürülebilir koruma ve geliştirme politikaları uygulayarak İzmir’i, tarih ve kültür turizminin önde gelen destinasyonlarından biri haline getirmeyi ve hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin şehrin zengin mirasıyla bağ kurmasını sağlamayı gaye ediniyoruz. Kentimizi bu hedeflere götürecek projeler üreteceğiz” dedi.

Özeren: “İzmir’e katma değer sağlayacak”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren ise Dönem Başkanlığı döneminde özel bir Rotary kulübünün daha açılıyor olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bu konuda titiz bir çalışma yaptıklarını belirten Özeren, “İzmir, tarihi, doğası ve demografik özellikleri ile çok özel bir şehir. Bu şehrin Kültürel varlıkları da çok değerli. Kültürel mirasın korunması, tanıtımı ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda yeni kulübümüzün çok güzel işlere ve projelere imza atacağına inanıyorum. Somut olmayan kültürel mirası yaşatma konusunda ekonomik kalkınma ve şehre katma değer katacak tematik olarak faaliyet gösterecek bir kulüp olacak. Özellikle zanaat içeren ve yok olmakta olan mesleklerle ilgili okur yazarlık ve yeni nesil yetiştirilmesi açısından fayda sağlayacak. Ağırlıklı olarak yurt dışındaki kulüplerle iletişim kurarak, bol bol dostluk değişimine sahip çıkmasını hedefliyoruz. Özellikle kültürlerin birbirini tanıması, Dünya barışının en etkin uygulaması olan Rotary exchange programları ve barış elçileri konusunda Dünya çapında aranan kulüp olma hayalimiz var” diye konuştu.  

İzmir Kültürel Miras Rotary Kulübü kurulması çalışmalarını koordine eden Güvernör Temsilcisi Nilgün Tiyanşan ise emek vererek kurdukları yeni kulübün güzel çalışmalar yapacağına inandığını kaydetti.

Bu haber 189 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kabine'de 2 Bakan değişti! İşte yeni Bakanlar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kabine'de 2 Bakan değişti!...
Konak’ta bir ilk: Kedilere diş çekimi
Konak’ta bir ilk: Kedilere diş çekimi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()