İzmir iş dünyasından 9 Eylül kutlaması

9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü sebebiyle İzmir iş dünyası temsilcileri birer mesaj yayınlayarak İzmir’in kurtuluşunu kutladılar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kurtuluş savaşı şehitlerini de saygı, sevgi ve minnetle anan İzmir iş dünyası, Hasan Tahsin ile başlayan milli mücadelenin fitilinin İzmir’den yakıldığını, İzmir’in kurtuluşu ile Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığına vurgu yaptılar.

06 Eylül 2024 - 16:00

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş:

Kurtuluş Savaşı'nda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan milletimiz, bağımsızlık için şanlı bir direniş göstermiştir. Kurtuluş Savaşı'ndaki bu destansı mücadeleler sonucunda ulusumuz, Cumhuriyetimizin temellerini de atılmıştır.

İşte bu temellerin atıldığı, belki de en önemli kenti İzmir’dir. İlk kurşunun atılarak milli mücadelenin başlatıldığı bu kent, 9 Eylül 1922 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve orduları tarafından kurtarılarak Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu da sonuna kadar açmıştır. Bu anlamda İzmir’in kurtuluşu Lozan’a giden yolun habercisi, müjdecisi olmuştur.

Anlamı yüzyıllar boyunca sürecek böyle bir günde tüm İzmirli vatandaşlarımızın kurtuluş yıl dönümünü kutluyor, başta Kurtuluş Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İzmir doğum günün kutlu olsun, 102. Yaşın kutlu olsun.

 

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz:

Bugün İzmir’in doğum günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun habercisi, Milli Mücadele’nin zaferle taçlandırıldığının tescili olan bir kutlu gündür. 9 Eylül tarihi bir kentin kurtuluş günü olmasının ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesine çıkacağının tüm Dünya’ya ilan edildiği gündür. Kurtuluş Savaşı’nın hem fitilinin ateşlendiği hem de zaferin tescillendiği yer olan İzmir'imizin emperyalist işgalden kurtuluşunun 102. Yıldönümü kutlu, mutlu olsun.

30 Ağustos 1922'de kazandığımız Meydan Muharebesi ile ordumuz hızla ilerlemiş ve 9 Eylül 1922'de güzel kentimiz kurtarılmıştır. Hasan Tahsin’in ilk kurşunu ile fitili ateşlenen milli mücadele, İzmir’in kurtuluşu ile zafer ile son bulmuş olması nedeniyle sadece İzmir için değil, tüm ülkemiz ve ulusumuz için çok önemli, değerli ve anlamlıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; bütün imkânsızlıklara rağmen büyük kahramanlıklar göstererek vermiş olduğumuz mücadelenin son aşaması olan İzmir'in Kurtuluşunun 102. yıldönümünü kutluyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, Hasan Tahsin'i, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

İzmir doğum günün kutlu olsun.

 

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:

Ulu Önder Mustafa Kemal liderliğinde Türk ordusu tarafından 26 Ağustos 1922'de başlatılan Büyük Taarruz Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın son safhası olarak beş gün içinde elde edildi. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa 30 Ağustos'ta ordulara bir bildiri yayımlayarak tarihî "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!” emrini verdi. Taarruz emri ile birlikte İzmir yönüne doğru ilerleyişe geçen Türk ordusu birliklerinin en önünde Fahrettin Altay Paşa komutasındaki 5. Süvari Kolordusu bulunuyordu. Kolordunun üç öncü süvari tümeni farklı kollardan İzmir'e doğru ilerledi. Şehre ulaşan ilk birlikler 9 Eylül sabahı Kadifekale, Sarıkışla, Karşıyaka, Paket Postanesi' ve Hükûmet Konağı'nda göndere Türk bayrağını çekip İzmir'in kurtuluşunu ilan ettiler.

Tam 102 yıl önce bugün, yine 9 Eylül sabahı yaşanan bu kutlu mücadele ile İzmir 3 yılı aşkın süren esaretten kurulmuş, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşununu atarak Anadolu’ya ilham olan İzmir’imiz, Anadolu’nun ayağa kalkmasıyla düşmanı topraklarından atmasını da bilmiştir. Aynı zamanda Milli Mücadele’nin de zafer ile taçlandırıldığının ilanı olan bu kurtuluş günü, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden adımları da hızlandırmış, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu da aydınlatmıştır.

Bu işgal sürecinde hayatını kaybeden tüm hemşehrilerimizi saygıyla, bu kutlu mücadeleyi veren başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da özlem ve minnetle anıyorum. İzmir’in kurtuluşu kutlu olsun…

 

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten:4

15 Mayıs 1919 tarihinde Yunan orduları tarafından işgal edilen İzmirimiz, 9 Eylül 1922’de kente giren Fahrettin Altay komutasındaki birlikler tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır. Gazeteci Hasan Tahsin’in ilk kurşunu ile kurtuluş savaşı meşalesini yakan İzmir, Milli Mücadele’nin de ateşini yaktığı gibi, zaferin ilanına da vesile olmuştur.

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu, milli mücadelenin zaferini ilan ederken, Türkiye Cumhuriyeti ile sonuçlanacak sürecin de fitilini ateşlemiş, Cumhuriyetin kuruluşunun zeminini de hazırlamıştır. Yüzbaşı Şerafettin’in Hükümet Konağı’nda göndere çektiği ay yıldızlı bayrak bugün tüm ülkemizin dört bir yanında dalgalanmakta, verilen mücadelenin büyüklüğünü 102 yıldır herkese hatırlatmaya devam etmektedir.

Bizler Türk kadınları olarak Cumhuriyet kazanımlarının değerini bilerek, verilen mücadelenin büyüklüğü karşısında saygıyla eğilerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını her zaman gönderde tutacağımızın sözünü veriyoruz.

İzmir’in kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti kutlu olsun.

 

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner:

Hasan Tahsin'in attığı ilk kurşunla başlayan mücadele 9 Eylül'de İzmir’in dağlarında çiçekler açtırarak son bulmuştur. 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 102. yılı kutlu olsun.

9 Eylül 1922’de İzmir’e ulaşan kahraman Türk ordusu, sadece İzmir’in değil tüm ülkenin umudu olmuştur. 9 Eylül, Hasan Tahsin’in tutuşturduğu meşalenin Anadolu’da bir kurtuluş ateşi olarak büyüyerek İzmir’e döndüğü tarihtir. 

102 yıl önce şehre gelen kahraman Türk ordusu, bu toprakların sonsuza dek Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olacağını tüm Dünyaya bir kez daha gösterirken, Cumhuriyetin kuruluşuna giden ilk adımları da atmıştır.

Bugün bu toprakların kadınları olarak o günkü ruh ve bilinçle şehrimizi geleceğe başarıyla taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyet değerlerinin önemini bilerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin faziletlerinin bilincinde olan Türk kadınları olarak İzmir’in kurtuluş gününü kutluyor, başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

KalDer İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir'i düşmandan kurtarmasının üzerinden 102 yıl geçti. 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu yurdumuzu işgal etmeye kalkanlara karşı göğsünü siper eden Türk milletinin adını tarihe unutulmaz harflerle yazdırmıştır. 

İşgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; işgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren Dünyadaki tek şehir İzmir'dir. İzmir'imizin kurtuluşu kutlu olsun!

Hasan Tahsin’in canını hiç sayarak başlattığı mücadele ruhu tüm Anadolu’ya örnek olurken, atılan o kurşunun 3 yıl sonra 9 Eylül 1922 tarihinde kente bir ordu olarak döneceğini de eminim ki öngörmüştü. Böylesi bir kararlılık ve teslim olmama ruhuna önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk, tüm zorluklara, imkansızlıklara rağmen halkına güvenmiş, asla mücadeleden geri durmamıştır. İzmir’in Kurtuluşu ile Lozan’ın yolu açılmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin taşları da döşenmeye başlanmıştır. Bu anlamda İzmir, Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluşunda da çok önemli bir yer edinmiştir. Bu sebeple binbir zorluklarla kurtarılmış vatanı korumak ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak bizlere düşen en önemli görevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, tüm İzmir halkının 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun:

Bundan tam 102 yıl önce İzmir, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın bir neticesi olarak, atalarımızın canları pahasına verdikleri mücadele ile düşman işgalinden kurtuldu. 

İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü gururla ve şükranla anıyoruz. Hasan Tahsin’in fitilini ateşlediği Kurtuluş Savaşı, 3 yıl sonra yine İzmir’de son bulurken, bu toprakları bizlere vatan kılan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Onlara duyduğumuz minneti ifade etmenin en doğru biçimi; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, o günün ruhuyla, aynı yolda, aynı cesur adımlarla, ileriye doğru hep birlikte yürümektir. İzmir’in Kurtuluşu’nun 102. yıl dönümü kutlu olsun.

 

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul:

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül tarihi, sadece bu kentin değil Tüm ülkenin en önemli kurtuluş günlerinden biridir. Hasan Tahsin ile başlayan acı dolu ancak kutlu yürüyüş, Yüzbaşı Şerafettin’in Konak’ta bulunan Hükümet Konağı’nın gönderine ay yıldızı bayrağı göndere çekmesi ile son bulmuş, aradan geçen 3 yıl 4 ay süresince tüm Anadolu düşman işgalinden temizlenmiştir. Milli mücadelenin başlangıç ve bitişini temsil eden İzmir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolu da açmıştır.

Kurtuluş yolunda gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Bizlere düşen görev, onların bizlere emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi korumak, daha kalkınmış olarak kutlu yarınlara taşımaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutluyor, başta milli mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğuruna fedakârca savaşan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise saygı ve minnetle anıyorum.

 

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz:

Aziz milletimiz, vatanını korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Bu uzun soluklu ve ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh da tüm vatandır’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği milli mücadele, yine İzmir’de Hasan Tahsin’in sıktığı kurşun ile başlamış ve 3 yıl süren zorlu mücadeleler sonucunda yine İzmir’de zafer ile sonuçlanmıştır.

Bugün bizler, saygın ve bağımsız bir millet olmanın gururunu yaşıyorsak, bunu kahraman atalarımıza borçluyuz. Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunu 102 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bugün, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi derin bir saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Bizler bu ülkenin gençleri olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan bu kente ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya devam edeceğiz. İzmir’in kurtuluş günü kutlu olsun.

 

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Zengin:

Hepimizin büyük bir onur ve gururla andığı Milli Mücadelemizin zaferle taçlandırıldığı İzmir’in kurtuluşunun 102. Yılını kutlamaktayız.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu'nun işgaline İzmir’den başlanırken, milli mücadelenin ilk ateşi de Hasan Tahsin tarafından yine İzmir’de yakılmıştır. O ateş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile bir özgürlük meşalesi halini almış ve tüm Anadolu’yu özgürleştirecek bir azmin doğuşunu sağlamıştır.

3 yılı aşkın süren mücadele ile Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığının ilanı da İzmir’in kurtuluşu ile tüm Dünya’ya ilan edilmiştir.

Bu vesileyle, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü'nde bu toprakları bize vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm İzmirlilerin 9 Eyül’ünü kutluyorum.

 

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren:

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutladığımız bu gün, İzmir’in kurtuluşuna kadar giden yolda tüm Anadolu’da milli mücadele bayrağını düşürmeden taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda verilen şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum.

15 Mayıs 1919’dan 9 Eylül 1922’ye kadar düşman işgali altında kalan İzmir’imizin kurtuluşu, aynı zamanda Milli mücadelenin de zafer ile sonuçlandığının bir ilanı olmuştur. Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için kahramanlıkla mücadele vererek milletimiz için göğsünü siper etmiş tüm şehit ve gazilerimizi; rahmet, minnet ve özlemle anıyor, 8 Eylül Kemalpaşa’nın Kurtuluşu ve 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nu kutluyorum.

 

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren:

30 Ağustos 1922’de Türk ordusu, işgalci güçleri Anadolu'dan temizlemek için 26 Ağustos'ta Afyon'da Büyük Taarruz'u başlatmış ve Dumlupınar'da Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün idaresinde düşman ordusu yenilerek zafere ulaşılmıştır. 9 Eylül’e kadar devam eden bu süreçte, her il, her ilçe, her toprak tek tek kurtarılmış, en son İzmir’e giren Fahrettin Altay komutasındaki birlikler İzmir’in 3 yılı aşkın süren esaretine de son vermiştir.

İzmir’de Hasan Tahsin ile başlayan Milli Mücadele, yine İzmir’de zafer ile sonuçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş adımlarının da atılmaya başladığı bugün, sadece biz İzmirlilerin değil, tüm vatandaşlarımızın kutlu günüdür.

Bu anlamlı günde güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümünü kutluyor, vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı:

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından İzmir’i işgal eden Yunan ordularına ilk kurşunu atan Hasan Tahsin ile başlayan Kurtuluş Savaşı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 9 Eylül 1922’de İzmir’e girilerek zaferle son bulmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yol ardına kadar açılmıştır.  Bu anlamda kurtuluşun ve kuruluşun kenti olan İzmir, sadece kentimiz için değil Cumhuriyetimiz için de çok önemli, çok anlamlıdır.

3 yıldan fazla süren işgal ve sonrasında çıkan İzmir yangını ile adeta yerle bir olan İzmir, Cumhuriyet ile küllerinden yeniden doğmuş, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kentlerinin biri olmuştur. Bu vesileyle, vatan topraklarımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ile beraber 8 Eylül Kemalpaşa’mızın Kurtuluş gününü de kutluyorum.

Bu haber 512 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()