İzmir Şehir Hastanesi ile TÜRKÖK İş Birliği Başladı…

İzmir Şehir Hastanesi, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ile iş birliği sürecini kısa sürede tamamlayarak zamana karşı yarış içinde olan kök hücre nakli bekleyen hastalara umut olacak.

19 Aralık 2023 - 14:04

Yaklaşık 2 ay önce açılan İzmir Şehir Hastanesi’nde kurulan Terapötik Aferez Merkezi, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen,  ulusal ve uluslararası alanda hizmet vermekte olan Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) tarafından ruhsatlandırıldı.

İzmir Şehir Hastanesi Terapötik Aferez Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Zehra Narlı Özdemir, Merkezilerinde kısa bir sürede 15 sağlıklı verici adayın kapsamlı değerlendirmesinin yapılarak, biri yurt dışına gönderilmek üzere iki hematopoietik (kan oluşturan)  kök hücre toplama işleminin başarıyla tamamlandığını açıkladı.

“Allojeneik kök hücre nakli yani ilik nakli birçok hematolojik hastalığın tek tedavi yöntemidir. Lenfoma, lösemi, kemik iliği yetmezliği ve metabolik hastalıklar için kök hücre nakli oldukça önemli. Kısa sürede, kapsamlı bir organizasyonla İzmir Şehir Hastanesi Terapötik Aferez Merkezi’nin dünya standartlarında bir kök hücre toplama merkezi olduğu teyit edilmiştir.” şeklinde konuştu.

Ulusal ve uluslararası arenada kök hücre tedarik zincirinin bir parçası olarak hastaların şifa bulmasına yardımcı olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Doç. Dr. Zehra Narlı Özdemir; ülkemizin öz kaynaklarının korunmasına hatta yurt dışına kök hücre göndererek ülkemize gelir sağlanmasına katkıda bulunduklarını ifade etti.

Bu haber 199 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova Belediyesi’nden yangın mağduru aileye destek
Bornova Belediyesi’nden yangın mağduru aileye destek
Selçuk Efes Kent Belleği’nin Gündeminde Deprem Söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nin Gündeminde Deprem Söyleşisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()