İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT) Uygulanmaya Başlandı.

EKT tedavisi İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde anestezi altında ve güvenli şartlarda, Anestezi ekibi iş birliğinde uygulanmaya başlandı.

13 Mayıs 2024 - 10:08

Elektrokonvülsif (EKT) tedavisi bazı psikiyatrik rahatsızlıklar için güvenli ve etkili bir tıbbi tedavidir. Halk arasında “beyne elektrik uyarımı”, “elektroşok tedavisi” veya “şok tedavisi” olarak ta bilinen EKT Psikiyatri ve Anestezi Uzmanlarının kontrolünde yapılan bir tedavi şeklidir. İşlem yapılmadan önce hasta genel anestezi altına alınır ve beyne uygulanan düşük doz elektrik akımı aracılığıyla tedavi uygulanır.

Psikiyatri Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Esin Erdoğan; “Elektrokonvülsif tedavi (EKT), başta depresyon olmak üzere belirli ruhsal bozuklukların tedavisinde uzun süredir kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. İlaç yanıtının geç olduğu, hızlı yanıt istenen durumlarda, gebelik gibi ilaç kullanılamayan ya da ağır depresif tablolar gibi pek çok ruhsal bozuklukta kullanılabilen EKT oldukça etkili ve hızlı bir tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır ve başarı oranı oldukça yüksektir.” dedi.

Bu haber 499 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()