İZMİRLİLER DİKKAT! ESHOT'TAN 90 DAKİKAYA YENİ DÜZENLEME

İşte detaylar...

18 Şubat 2016 - 10:09

ESHOT Urla'nın Bademler, Zeytinalanı Mahalleleri ve Torbalı'nın başta Ayrancılar olmak üzere ilçedeki tüm köylerinde 1.5 saat içinde iki veya daha fazla binişlerin ücretsiz yapılmasını sağlayan 90 dakika uygulamasını kaldırdı. Söz konusu yerleşim alanları metropol dışı ilçelere uygulanan fiyat tarifelerine dahil edildi.

Geçtiğimiz günlerde İZBAN Torbalı Tepeköy hattının devreye girmesiyle ESHOT bazı hatlarda düzenlemeye gitti. Buna göre Urla'nın 209 numaralı Zeytinalanı- Fahrettin Altay hattı ile 320 numaralı Bademler- Fahrettin Altay hattı tam bilet ücretleri 2 lira 40 kuruştan 4 lira 20 kuruşa, öğrenci bilet tarifeleri 1 lira 35 kuruştan 2 lira 30 kuruşa çıktı. ESHOT'un yeni düzenlemesiyle bu hatlara neredeyse yüzde yüze yakın zam yapılmış oldu.

"TORBALI'DA İMZA KAMPANYASI"

13 Şubat'tan itibaren uygulanmaya başlanan kararla Ayrancılar başta olmak üzere ilçedeki bütün köylerde 90 dakika icinde ücretsiz biniş uygulaması sona erdi. Buna göre Torbalı'dan İZBAN'a binen bir kişi herhangi bir yerde ESHOT, veya Metro'ya aktarma yaparsa 90 dakika uygulamasından yararlanırken Ayrancılar veya Torbalı'nın köylerinden İZBAN'a gitmek üzere ESHOT'u kullanan bir kişi hem Otobüs ücreti hemde İZBAN'a bilet basmak zorunda kalacak. Karar Torbalı'da tepkiyle karşılanırken Torbalılıların internet üzerinden bir imza kampanyasının başlatılacağı belirtildi.

"KENT MERKEZİ 6 LİRA 20 KURUŞ OLDU"

Urla'nın Zeytinalanı ve Bademler Mahalle sakinleri ESHOT'un fiyat tarifelerine isyan etti. Daha önce kent merkezine gitmek üzere Zeytinalanı ve Bademler Mahallesi'nden Fahrettin Altay Metro istasyonuna gelen bir vatandaş 90 dakika uygulamasından yararlanarak kent merkezine ücretsiz olarak ulaşımını sağlarken yeni düzenlemeyle birlikte Fahrettin Altay'a kadar 4 lira 20 kuruşa gelen vatandaş kent merkezine gitmek için ekstra 2 lira 40 kuruş daha ödemesi gerekiyor.

Yetkililer Bademler'in Urla'ya bağlı diğer yerleşim yerlerinin aksine 90 dakikaya dahil edilmesinin eşitsizlik yarattığını ifade ederek yapılan düzenlemeyle tariflerde yaşanan eşitsizliğin ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Kaynak: Yeni Asır

Bu haber 1511 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tugay: Şehrimizin planlı gelişmesi için üzerimize düşeni yapacağız
Tugay: Şehrimizin planlı gelişmesi için üzerimize düşeni...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()