KalDer İzmir teknik gezileri sürüyor

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, teknik gezilerine devam ediyor. Bu kez ESBAŞ’da bulunan ve jant üretimi yapan Cevher Grubu’na teknik gezi düzenlendi. KalDer İzmir Şube üyesi 17 firmanın yönetici, teknik müdür ve mühendislerin katılım gösterdiği gezide jant sanayinin özellikle güvenlik protokolleri ve üretim teknikleri incelendi.

03 Ekim 2024 - 11:36

KalDer İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen teknik gezide Cevher Grubu CEO’su aynı zamanda KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özmen katılımcılara bir konuşma yaparak Cevher Grubu’nun prensiplerini ve üretimde dikkat ettikleri unsurları paylaştı. Bugün yürüttükleri faaliyetlerden önce Cevher’in kuruluş hikayesini paylaşan Oğuz Özmen, Cevher’in, Teknik Öğretmen Sn. Hüseyin Özyavuz tarafından 1955 yılında kurulan ve otomotiv endüstrisinde alüminyum  alaşımlı döküm teknolojilerinde uzmanlaşan öncü bir firma olduğunu söyledi.

 

Otomotiv devlerinin tasarım ortağı

 

1980’li yılların başında Türkiye’nin ilk alüminyum döküm jantını üreten Cevher Grubu’nun, günümüzde İzmir Ege Serbest Bölgesi’nde toplam 78 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan, yüksek teknolojiye ve esnek üretim yapısına sahip iki fabrikasında, yıllık 2,5 milyon jant kapasitesi ile otomotiv sektörüne hizmet verdiğini ifade eden Özmen, “Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, Skoda, Seat ve Stellantis gibi otomotivin önde gelen OEM müşterileri ile tasarım ortağı olarak çalışıyoruz. Ürün tasarım, geliştirme, üretim ve doğrulama aşamalarındaki tüm gereksinimleri kendi bünyemizde karşılıyoruz” dedi.

 

Sürdürülebilir ve Güvenli Üretim

 

Ürün tasarım faaliyetlerinde CAS, CAD, CAE, FEA ve döküm simülasyonları kullandıklarını vurgulayan Özmen, “Kalıp tasarımı ve üretiminde CAD/CAM ve 5 eksenli CNC teknolojileri ile üst düzey verimlilik sağlarken, OEM müşterilerimiz tarafından onaylanmış olan laboratuvarlarımızda malzeme, darbe, çok eksenli yorulma (ZWARP)gibi üst düzey güvenlik testleri ile ürün güvenliğini garanti altına alıyoruz. Sürdürülebilir büyüme modeli kapsamında, 2021 yılında Endüstri 4.0 alt yapısıyla kurulan tam otomatik yeni boyahanemizde, 24 inç boyutuna kadar çıkabilen özel işlemeli jantları daha az ham madde ve enerji tüketen, dolayısıyla karbon emisyonunu azaltan üretim teknolojimizle üretebiliyoruz” diye konuştu.

 

Özmen’in konuşmasından sonra Ar-Ge/Mühendislik, Cevher Dijital ve Data Analitiği sunumları yapılarak fabrika turu ile gezi tamamlandı.

Bu haber 47 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Fiyatları damacanayla karşılaştırmıştı: Türkiye hem internet hızında hem fiyatında sınıfta kaldı
Fiyatları damacanayla karşılaştırmıştı: Türkiye hem internet...
İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının ardından Trump'tan ilk yorum: 'Ben başkan iken...'
İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının ardından...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()