Kent içi ulaşımda düzeni sağlamak ve yaya yolu işgallerini önlemek amacıyla çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, son iki ayda sokaklara yaklaşık bin adet kaldırım dubası yerleştirdi. Güvenliği arttırmak için de hız kesici kasis, yükseltilmiş yaya geçidi ve yol butonu uygulamaları yapıldı. Kentteki bisiklet bağlanma ünitelerinin sayısı ise bin 200’ü aştı.
SOKAKLAR DÜZENE GİRDİ
Karşıyaka Belediyesi; yaya yollarındaki hatalı araç parklarından kaynaklanan sorunlara ‘kaldırım dubaları’ ile çözüm getirdi. Hem araç hem de yaya trafiğini rahatlatmayı hedefleyen belediye, iki ayda 88 ayrı sokakta çelik ve plastik duba uygulaması gerçekleştirdi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki ‘Acil Onarım Ekibi’ tarafından imalat ve montajı yapılan yaklaşık bin adet duba ile kaldırım işgallerine karşı önlem alındı. Apartman ve otopark girişleri, sarı şeritli engelli yolları, dar sokaklar ve okul önlerinde geçişler rahatlatıldı.
YÜKSELTİLMİŞ YAYA GEÇİDİ
Ayrıca, muhtelif noktalarda araç trafiğini yavaşlatmak ve yaya güvenliğini arttırmak amacıyla hız kesici kasis ve yol butonu çalışmaları gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle de yükseltilmiş yaya geçidi uygulamaları yapıldı. İhtiyaç olan noktalarda engelli rampaları oluşturuldu.
BİSİKLET PARKLARI
Sağlıklı ve çevreci bir ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla geçen yıl başlatılan bisiklet parkları uygulamasına da hız verildi. Son olarak Goncalar Mahalle Muhtarlığı önü, Şemikler 6286 Sokak Eski Cami ve Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası önünde çalışma yapılırken, kentteki bisiklet bağlama ünitelerinin toplam sayısı bin 200’ü geçti.
HEM HİZMET HEM TASARRUF
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Marka kent yaratma yolunda attığımız adımların başında; yaya ve araç trafik akışını disipline etmek geliyor. Bu amaçla kurduğumuz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz, sorun ve ihtiyaçlara etkin çözümler sağlıyor. Bugüne kadar kaldırım dubası uygulamalarıyla onlarca sokağı düzene kavuşturduk, kaldırımları araç işgallerinden kurtardık. Yayaların ve engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırdık. Dubaları piyasadan satın almak yerine, belediye şantiyemizde üreterek önemli ölçüde tasarruf sağladık. Bu sayede farklı alanlardaki hizmetlerimize de kaynak yaratmış olduk. Sokaklarımızı daha düzenli hale getirmek, daha yaşanabilir bir kent yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
YORUMLAR