Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılımcı ve konuşmacının katkılarıyla güncel yaklaşımlar, teorik dersler ve “canlı olgu sunumları” ile ele alındı.
"Disiplinler Arası İş Birliğiyle Kanser Ağrısına Çare Arandı”
Sempozyum Başkanı ve İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Edip Gönüllü yaptığı açılış konuşmasında, kanser ağrısı tedavisinde disiplinler arası işbirliğinin önemini vurguladı. Ağrının, kanser hastalarında yaşam kalitesini bozan en önemli semptomlardan biri olduğunu söyledi. Yapılan canlı olgu sunumları ile sempozyumun bilimsel şölene döndüğünü belirtti.
Konuşmasının sonunda bu toplantıyı yakın zamanda kanserden vefat eden babasına ithaf ettiğini belirten Gönüllü, sempozyum düzenleme kuruluna, emeği geçen tüm paydaşlara ve katılımcılara teşekkür etti.
Geleceğin Tedavi Yöntemlerine Işık Tutuldu
İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Yamanoğlu ’da konuşmasında, kanser ağrısı tedavisinde güncel bilgilerin önemine vurgu yaptı:
"Bugünkü sempozyum, kanser ağrısı tedavisinde en güncel yaklaşımları tartışmak ve meslektaş dayanışmamızı güçlendirmek için önemli bir fırsat sunuyor. Alanında uzman hocalarımız; tanıdan tedaviye, farmakolojik yöntemlerden girişimsel yaklaşımlara kadar birçok önemli konuyu bizlerle paylaşacak.” dedi.
Böylesine değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.
"Yenilikçi Çözümler İçin Önemli Bir Sempozyum"
İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Görkem Yaman’da, sempozyumun bilgi paylaşımını teşvik ettiğini vurguladı ve "kanser ağrısı, multidisipliner bir yaklaşımı gerektirir. Bu sempozyum, tedavi süreçlerinde yenilikçi çözümleri keşfetmek için değerli bir fırsattır. İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile iş birliğimizden gurur duyuyoruz.” dedi.
Canlı Vaka Uygulamalarıyla Zenginleşen Program
İki gün süren etkinlikte, katılımcılar ameliyathane ortamında gerçekleştirilen canlı uygulamalara tanıklık etti. Kordotomi, spinal kord stimülatörleri ve nörolitik bloklar gibi girişimsel tedavi yöntemlerinin detaylı bir şekilde ele alındığı uygulamalar, sağlık çalışanlarının bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak sağladı.
İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, önümüzdeki yıllarda da benzer organizasyonlarla sağlık çalışanlarını bir araya getirmeyi hedefliyor.
YORUMLAR