Karabağlar’da dükkanlara şiddet giremeyecek

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, şiddete ve çocuk istismarına karşı toplumsal farkındalığı yaygınlaştırmak amacıyla Karabağlar’da riskli mahallelerde muhtarlar ve esnafla bir araya geldi.

30 Eylül 2024 - 11:29

Çalıkuşu ve Bahar Mahallesi’nde Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, Bahar Mahallesi Muhtarı Özen Güzel ve proje ekibi esnafları ziyaret ederek şiddete karşı bilgilendirme çalışmaları yaptı.

“GÜÇ BİRLİĞİ YARATMALIYIZ”

Esnafın şiddet ve çocuk istismarının önlenmesinde öncü rol oynaması gerektiğini söyleyen İGC Başkanı Dilek Gappi, “Şiddet uygulayan hiç kimsenin mahalledeki herhangi bir dükkânda çalışmaması gerekiyor. Esnafın mahalledeki alışveriş eden kadınları ve çocukları tanıdığını düşünürsek, herhangi bir sorun olduğunu hissettiklerinde bu durumu muhtara ve belediye yetkililerine iletmesi çok önemli. Şiddet sadece tek bir kurumun ya da kişinin çözebileceği bir durum değil. Bu nedenle mahallelerden başlayarak bir güç birliği yaratmalıyız” dedi.

“BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, mahallerde muhtar kadar esnafında sorumluluğunun olduğunu dile getirerek, Karabağlar’da büyük bir aile olarak şiddete ‘dur’ diyeceklerini ifade etti. Şiddet karşısında ses çıkarmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kınay esnafa, “Sokaklarda hep birlikte mücadele ederek sesimizi çoğaltacağız. Birbirimize sahip çıkacağız” dedi.

“ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAK ZORUNDAYIZ”

Karabağlar’da şiddetin farkında olmayan, bu şiddeti hayatın normali olarak kabul eden kadınların ya da sesini çıkaramayanların yaşam döngülerini kırmak için mücadele verdiklerini dile getiren Başkan Kınay, bunun için sokak şenlikleri düzenlediklerini ve her şenlikte en az 2-3 kadının yanına gelerek, “Şiddet görüyorum, korkuyorum, koruma kararı aldırdım ama çalışamıyorum” dediğini ifade etti. Başkan Kınay, “Bizler nasıl sorunun bir parçasıysak, çözümün de bir parçası olmak zorundayız” diye konuştu.

Esnafa yapılan bilgilendirme çalışmalarının ardından ise İGC Başkanı Dilek Gappi ve Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay esnafın vitrinlerine ‘mahallemizi şiddete kapattık’ etiketleri yapıştırdı.

Bu haber 39 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Buca Belediyesi, beyaz sineklere karşı ilaçlama başlattı
Buca Belediyesi, beyaz sineklere karşı ilaçlama başlattı
Büyükşehir’den öğrencilere çamaşırhane ve nakliye hizmeti
Büyükşehir’den öğrencilere çamaşırhane ve nakliye hizmeti

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()