Karşıyaka Belediyesi’nden yeni bir ‘vefa’ parkı daha!

Karşıyaka Belediyesi, İmbatlı Mahallesi’ne kazandırdığı parkı, geçen aylarda hayata veda eden eski muhtar İsmail Taşkıran’ın adıyla hizmete açtı. Törende buluşan mahalle sakinleri; hem yeni bir parka kavuşmanın hem de çok sevdikleri muhtarları için sergilenen vefanın mutluluğunu bir arada yaşadı. Başkan Yıldız Ünsal “Bu güzel ve anlamlı park, artık İmbatlı halkına emanet” dedi.

26 Eylül 2024 - 11:54

Başkan Yıldız Ünsal’ın ‘daha yeşil ve yaşanabilir kent’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, İmbatlı Mahallesi’ne yepyeni bir park kazandırdı. 6088 Sokak’ta yapımı tamamlanan parka, 25 yıllık hizmetleriyle ‘efsane muhtar’ olarak anılan merhum İsmail Taşkıran’ın adı verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreni; CHP İlçe Başkanı Levent Güçlü ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir İl Başkanı Ömer Bayram, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, merhum İsmail Taşkıran’ın ailesi ve çok sayıda mahalle sakininin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

“PARKIMIZ SİZLERE EMANET”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin dört bir yanında doğayı korumayı, yeşili artırmayı hedefliyoruz. İmbatlı, yeşil alanların kısmen daha az olduğu bir mahallemiz. Bu şartlar altında halkın nefes alacağı bir alanı mahallemize kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu parkın; geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren muhtarımız İsmail Taşkıran’ın adını taşıması da hepimiz için anlam ifade ediyor. Bu güzel parkı, İmbatlı Mahallesi’nin sakinlerine emanet ediyor, daha güzel projelerde yeniden buluşmayı diliyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

 

ANLAMLI TEŞEKKÜR

İsmail Taşkıran’ın ailesi adına konuşan kızı Berrin Aras da “İmbatlı Mahallesi’ne 25 yıl boyunca gece gündüz demeden hizmet eden İsmail Taşkıran’ın adını yaşatacak bu parkın; sevgili babamın kendi sokağında, kendi evinin önünde olması bizler için çok anlamlı ve değerli. Parkın yapılmasında ve adının verilmesinde emeği geçen herkese, Taşkıran ailesi olarak teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

 

İmbatlı Mahalle Muhtarı Duran Tunçel ise “İmbatlı’ya yıllarca çok değerli hizmetlerde bulunan İsmail Taşkıran ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılara rağmen mahallemize kazandırılan ve İsmail Taşkıran’ın adını yaşatacak olan bu güzel parka gözümüz gibi bakacağız” diye konuştu.   

 

 

 

--

Bu haber 82 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()