Kayseri Olaylarının Ardından Sosyal Medyada Provokatif Paylaşımlar İnceleme Altında

30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrasında, sosyal medya platformu X üzerinde yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığı tespit edildi.

01 Temmuz 2024 - 23:18

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yapılan incelemelerde, '%37’sinin BOT hesaplar' tarafından yönetildiği ve '%68’inin provokatif amaçlı ve negatif' içerikli olduğu belirlenen paylaşımların, ülkenin huzur ve güvenliğini tehdit ettiği ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, 63 hesap ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve bu hesaplardan 10’unun savcılığa sevk edildiğini, diğer hesapların işlemlerinin ise devam ettiğini açıkladı. 

Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provokatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız."

Bu kapsamda, sosyal medyada yayılan provokatif içeriklerin önlenmesi ve sorumlularının adalet önüne çıkarılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.

Bu haber 202 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kemalpaşa ve Menderes’in yolları yenileniyor
Kemalpaşa ve Menderes’in yolları yenileniyor
Büyükşehir'den hijyenik ped desteği
Büyükşehir'den hijyenik ped desteği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()