Konak Belediyesi’nden Maaş Ödemeleri Hakkında Açıklama

Konak Belediyesi, yaşanan ekonomik krizin yerel yönetimlere olan olumsuz etkilerini mazeret olarak görmeyip, çalışanlarının alın terinin karşılığını zamanında ödemek için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini açıkladı. Sosyal demokrat bir belediye olarak işçilerin hak arayışlarına her zaman destek verdiklerini belirten belediye, bu ay yaşanan maaş gecikmesinin sadece belediyeden kaynaklanmadığını vurguladı.

21 Ekim 2024 - 15:25

Belediye açıklamasında, 15 Ekim 2024 tarihinde çalışanların maaşlarının, ikramiye ve gıda kartları hariç, gününde ödenmesi için gerekli adımların atıldığı belirtilirken, sendika temsilcileri ile yapılan görüşme sonrasında maaşların 18 Ekim 2024 tarihinde yatırılması talebinin geldiği ifade edildi. Bu doğrultuda maaş ödemelerinin 18 Ekim’de gerçekleştirilmesine rağmen banka protokolü kaynaklı gecikme nedeniyle çalışanların hesaplarına paraların 21 Ekim 2024 tarihinde yatırıldığı açıklandı. Gıda kartlarının ise 18 Ekim’de ödendiği bilgisi verildi.

Belediye ayrıca, eksik kalan ikramiye ve öğrenim yardımının yarın, memurların sosyal denge tazminatlarının ise bugün itibariyle ödeneceğini duyurdu. Konak Belediyesi, bu süreçte iş birliği ve anlayışla hareket etmenin önemine inandıklarını belirterek, çalışanlarıyla birlikte daha güçlü bir Konak için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini kamuoyuna bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"

Giderek derinleşen ekonomik krizin yerel yönetimlere olumsuz etkilerini mazeret görmeyerek göreve geldiğimiz günden bu yana çalışma arkadaşlarımızın alın terinin karşılığını gününde ödemek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Emeği en kutsal değer sayan sosyal demokrat bir belediye olarak işçilerimizin her türlü hak arayışlarının her zaman yanındayız. Fakat bu ay yaşanan sıkıntılı tablonun sadece Belediyemizden kaynaklı olmadığını belirtmek isteriz.

15 Ekim 2024 tarihinde ikramiye ve gıda kartları hariç çalışanlarımızın maaşlarının gününde ödenmesi için gerekli adımları attık. Ancak sendika temsilcileri ile yapılan görüşmede maaşların tamamının 18 Ekim 2024 tarihinde yatırılması talebi tarafımıza bildirildi. Bu doğrultuda maaş ödemeleri, sendika temsilcilerinin talep ettiği şekilde 18 Ekim tarihinde gerçekleştirilse de banka protokolünden kaynaklı gecikme nedeniyle çalışanlarımızın hesabına 21 Ekim 2024 tarihinde yatırılmıştır. Gıda kartları ödemeleri ise 18 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İşçilerimizin eksik kalan ikramiye ve öğrenim yardımı yarın, memurlarımızın sosyal denge tazminatları da bugün itibariyle ödenecektir.

Bu süreçte iş birliği ve anlayışla hareket etmenin önemine inanıyor, emekçilerimizle omuz omuza vererek daha güçlü bir Konak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz."

Bu haber 48 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ünlü peynir markasının ürününden metal somun çıktı!
Ünlü peynir markasının ürününden metal somun çıktı!
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den çıktı: Mültecilerin organlarını satın almış
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()