Konak’ta uluslararası eğitim zirvesi

Konak Belediyesi, Global Hope Network International ile Toplumsal Dönüşüm Eğitim Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde ‘Uluslararası Gönüllü Eğitimciler Konferansı’ düzenledi. Amerikalı eğitimcilerin de katıldığı ve üç gün sürecek olan konferansın ilk gününde özellikle dezavantajlı bölgelerde eğitimde yaşanan zorluklar ve çözüm yollarına değinildi.

26 Haziran 2024 - 14:20

Yaşamın her alanında olduğu gibi dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların eğitimde de eşitliği gözeten Konak Belediyesi’nin, Global Hope Network International ile Toplumsal Dönüşüm Eğitim Kültür ve Sanat Derneği iş birliğinde 25-27 Haziran tarihleri arasında düzenlediği ‘Uluslararası Gönüllü Eğitimciler Konferansı’ başladı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa; Amerikalı dört eğitimcinin yanı sıra Konak Belediyesi’nin Minikler Konağı ile Oyun Odaları’nın bulunduğu semt merkezlerinin yöneticileri, öğretmenler, kadınlar ve eğitim alanında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Amerikalı öğretmenler konuk oldu

Konferansa Amerika’nın Pensilvanya eyaletinin Hershey kentinde öğretmenlik yapan Beth Scott, Mary Beth Krankowski, Brenda Rogers, Katrina Brown ve Valerie White konuk oldu. ‘Eğitimdeki zorlukları fırsata çevirmek’ konu başlığının temel alındığı ve üç gün sürecek olan konferans, eğitimcilere vizyon kazandırmak ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlendi.

Karşılıklı deneyimler paylaşıldı

Konferansın ilk gününde Amerika’daki öğretmenlerle Türkiye’deki öğretmenler eğitim alanındaki deneyimlerini paylaşarak eğitim sistemleri karşılaştırıldı. Özellikle Amerika’da dezavantajlı bölgelerin okullarında öğretmenlik yapan öğretmenler, kendi okullarında yaşadıkları zorlukları nasıl fırsata çevirdiklerini anlatarak, uygulamalarından örnekleri interaktif bir ortamda meslektaşlarıyla paylaştılar.

Ortak sorunlara çözüm yolları arandı

Konferansta Amerika’daki ve Türkiye’deki öğretimin benzerlikleri ve farklılıkları, Amerika’daki eğitim sistemi süreci, öğrenmeyi ilginç ve çekici kılan yöntemler, etkinlik temelli öğrenme durakları gibi başlıklar konuk öğretmenler tarafından paylaşılan konular arasında yer aldı. İzmirli öğretmenler de eğitim alanında kendi bölgelerinde çocuklarla, çocukların kendi kendileriyle ve ailelerle yaşadıkları zorlukları dile getirdiler. Etkinlikte, dezavantajlı bölgelerde yaşanılan bazı sorunların ortak olduğu saptanırken, karşılıklı olarak ortak çözüm yollarının neler olabileceği üzerine de görüşler paylaşıldı.

Çelik: Sorunların çözümünü birlikte keşfedeceğiz

Etkinliğin ilk gününün oldukça verimli geçtiğini ifade eden Global Hope Network International Türkiye Temsilcisi ve Toplumsal Dönüşüm Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Kurucu Başkanı Başak Çelik, konferansta kazanılan edinimlerin sahaya da yansıması gerektiğini ve paylaşımların sürdürülebilir olması adına Konak’ta yer alan bir okulda sorunların çözümü üzerine uygulamalarda bulunmak istediklerini belirtti. Çelik, “Kolektif bilince, akla inanıyoruz. Biz her şeyin en iyisini biliyoruz anlamında bir konferans düzenlemedik. Tamamen sorunları ortaya koyup, çözümleri birlikte keşfedeceğimiz, üreteceğimiz bir ortam oluşturmak istedik. Sorunları yerinde çözmek adına dezavantajlı bir okulda uygulamalarda bulunmak istiyoruz. Bu okulun neresi olacağı da buradaki ortak akıldan çıkacak” dedi. 

Bu haber 124 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bayraklı’da kentsel dönüşüm ofisleri açılıyor
Bayraklı’da kentsel dönüşüm ofisleri açılıyor
Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yemekten böcek çıktı
Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yemekten böcek çıktı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()