Girişimcilik son yıllarda ülkemizde giderek yükselen bir kavram. Özellikle internet ve teknolojinin gelişmeye başlamasıyla birlikte, iş dünyasında yeni fikirler kendine daha fazla ve kolay biçimde yer buluyor. Girişimciliğin desteklenmesi konusunda da farklı kurumların çalışmaları mevcut. Başta KOSGEB, TÜBİTAK ve bazı STK’ların bu sürecin içerisine girmeye başlamasıyla ülkemizdeki girişimcilik algısı da değişmeye başladı.
Girişimcilik süreci içinde adayların en fazla başvurduğu kurumlar arasında ilk sıralarda yer alan KOSGEB’den eğitim alan ve ardından maddi destek imkânına kavuşan çok sayıda girişimci adayı arasında, henüz üniversite ya da yüksekokulda öğrenci olanlar da mevcut. Ortalama 3 milyon girişimcinin olduğu ülkemizde, özellikle KOSGEB’in verdiği eğitim ve ardından sağladığı imkânlarla iş dünyasına adım atmak isteyenler desteklenmekte.
KOSGEB’in bazı Yükseköğretim Kurumlarıyla yaptığı işbirlikleri de, çok sayıda gencin daha iş hayatına girmeden bu desteğe ulaşabilmesi için yolunu açıyor. Bu Yükseköğretim Kurumları arasında yer alan Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nda programların tümünde müfredata, girişimcilik alanında marka değerini ve Yüksekokul içerisinde girişimcilik farkındalığını artırmak amacıyla Öğretim Görevlileri tarafından verilen derslere ek olarak Sertifikalı Girişimcilik Dersleri de eklendi.
Bu sertifikaya sahip olarak Yüksekokuldan mezun olanlar, keşfedilmeyi beklemek yerine kendi işini kurup, hem kendisine hem de ekonomiye katkı sağlayabilecek. Öğrencilerin, girişimcilik için sahip olmaları gereken kişisel özelliklerini ortaya koymalarını, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını, uygulamalı olarak bu yetkinlikleri elde etmelerini amaçlayan “Uygulamalı Girişimcilik Dersi” sonunda başarılı olup sertifikalarını alan öğrenciler, birer girişimci adayı olarak iş dünyasına adım atabilecek.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ebru ADIGÜZEL TUNABOYLU, “Özellikle ara eleman sıkıntısı yaşanan bir ülkede, gençlerimizi tam donanımlı olarak yetiştirmek çok önemli. Sadece mesleki eğitimin en iyisini vermek günümüz dünyası için yeterli gelmiyor düşüncesindeyiz. Bu açıdan öğrencilerimizin, girişimci yönlerini açığa çıkarmak, onları kendi işlerini kurmaya özendirmenin yanında, bir kuruma bağlı çalıştıklarında da yüksek motivasyonla ve katma değer yaratarak ilerlemelerini sağlamayı amaçlıyor.” diye konuştu.
Öğrencilerin kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmalarının önemine dikkat çeken Ebru ADIGÜZEL TUNABOYLU, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ve KOSGEB onaylı “Girişimcilik Sertifikası” alacak öğrencilerin, birçok olanaktan yararlanma fırsatı yakalayacaklarını ifade etti.
KOSGEB onaylı sertifikaya sahip olan girişimci adayları, bu sertifika ile KOSGEB’den 50.000 TL karşılıksız hibe ve 100.000 TL’ye kadar % 0 faizle kredi alabiliyor.
YORUMLAR