Medipol’ün otopark sorununa İBB’den ihaleli çözüm: Acıbadem halkı nöbette

Bakan Koca’nın kurduğu Medipol’ün Acıbadem’de vakıf arazisine yapılan hastanesinin otoparkı yok. Koca'nın imdadına İBB yetişti, yeşil alanı ihaleyle inşaata açtı. Mahalleli tepkili.

16 Mayıs 2024 - 20:01

İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Acıbadem Mahallesi’nin sakinlerinin başı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Sağlık Grubu’nun yeni hastanesi için yapılan usulsüz inşaatlarla dertte.

Vakıf arazisine inşa edilen Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi 23 kattan oluşuyor, helikopter pisti bile var ancak otoparkı yok.

Hemen bitişiğindeki yeşil alansa İBB tarafından "mekanik otopark inşaatı” yapılmak üzere ihaleyle özel iki şirketin ortaklığına verildi.

Mart ayında bölgede ağaç kesimi başlatırken, Acıbademlilerin karşı çıkmaları üzerine bu faaliyetler durduruldu. Gerekli izinler olmadan kaçak yapılmak istenen inşaata karşı Acıbadem halkının başlattığı nöbet devam ederken, dün gece bu alana İBB ve Ekrem İmamoğlu imzalı “mekanik otopark inşaatı” yazılı pankart asıldı.

Bölge sakinleri 72 gündür kaçak otopark inşaasına karşı nöbet tuttukları alana asılan pankarta tepki gösterdi. Tepkilerin ardından kaldırılan pankart İBB ekiplerince toplanıp götürüldü.

Mahalleliler bu konuda kamu kurumlarıyla çok sayıda yazışma yaptıklarını ve burada böyle bir inşaatın yapılamayacağını belirtiyorlar. Şimdiye kadar İBB tarafından kendilerine ulaşan bir açıklama olmadığını da ekliyorlar. 

Ağaç kesimi mahalleyi ayağa kaldırmıştı

4 Mart 2024’te Kadıköy, Acıbadem Metro Durağı yanındaki karayolları şev alanındaki çok sayıda ağaç, katlı otopark inşası gerekçe gösterilerek, Medipol Hastanesi’nin şantiyesinde çalıştıkları iddia edilen kişilerce kesilmişti. Mahalle sakinlerinin tepkisiyle ağaçların kesilmesi yarıda durdurulmuş ve bölgede nöbet başlatılmıştı. 

Kadıköy Belediyesi’nin İBB’nin sorumluluk alanı olduğunu belirttiği alana İBB yetkilileri ise çağrılara rağmen gelmemişti.

14 Mart 2024’te bu kez E5’in karşı tarafındaki ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan arazide de yine Medipol’e otopark yapılacağı gerekçesiyle hastanenin şantiye çalışanlarınca ağaçların bir kısmı kesilmişti. Kadıköy Belediyesi’nin gerekli izinler olmadığını belirterek inşa girişimlerine müdahale ettiği ve önünü kapattığı alan mahalle sakinleri tarafından yakından izlenmeye başlanmıştı.

Bu haber 390 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Cumhuriyet Her Yerde” Tire’de tarihi akşam
“Cumhuriyet Her Yerde” Tire’de tarihi akşam
Varlık Fonu şirketinde 16 milyonluk hediye ve üç makam aracı skandalı
Varlık Fonu şirketinde 16 milyonluk hediye ve üç makam aracı...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()