Mehmet Şimşek: 'Bazı reformları hayata geçirmek artık ertelenemez zorunluluk'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2025 enflasyon oranı hedeflerine dikkat çekerek üretim ve reform vurgusu yaptı. Enflasyonu düşürmeye kararlı olduklarını söyledi.

10 Nisan 2025 - 17:17

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Yükselen Pazarlar Forumu’nda konuştu.

Türkiye’nin ekonomik görünümüne ve reform sürecine ilişkin mesajlar veren Bakan Şimşek, enflasyonla mücadele süreciyle ilgili olarak, Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Ekonomik dönüşümün reformlarla mümkün olabileceğini dile getiren Şimşek, “Bazı reformları hayata geçirmek çok önemli, üretimi artırmak için reformlara ihtiyacımız var” dedi.

İklim değişikliği ve demografik gelişmelere de sunumunda yer veren Bakan Mehmet Şimşek, "İklim değişikliği bizim bir seçenek değil zorunluluk. Genç nüfusumuzda hız kaybı var ama 2025’e kadar pozitif kalmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu haber 729 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Başkan Görkem Duman:
Başkan Görkem Duman: "Gelecek çocukların gülüşlerinde"
Menderes Belediyesi’nden Mutluluk Eli
Menderes Belediyesi’nden Mutluluk Eli

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()