Meteoroloji uzmanından uyarı: "Yağışsız ve sıcak bir döneme girdik"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelinde her geçen gün artan ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ile ilgili bilgi verdi. Yağışsız ve sıcak bir döneme girdiğimizi söyleyen Acar, "En sıcak haziran ayını yaşıyor olabiliriz. Global ısınmanın da buna etkisi var. Orman yangınları konusunda vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların dikkatli olmalarında fayda var" dedi.

21 Haziran 2024 - 13:44

 

MMGM) Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, konuya ilişkin "İç kesimlerde sıcaklıklar 35-40 derecelere kadar çıkabilir. Bu da orman yangınlarını tetikleyici bir süreç" diyerek şunları kaydetti:

 

"Yaptığımız son değerlendirmelere göre bayramdan sonraki bir haftalık periyotta da ülkemizin özellikle güney kesimlerinde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 6-10 derece seyretmeye devam edecek. Ayrıca iç kesimler, Orta Anadolu'da da yine sıcaklıklar yüksek, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Kuzey kesimlerimizde görece olarak biraz daha düşük sıcaklıklar var. Yine mevsim normallerinin üzerinde diyebiliriz ancak kuzey kesimlerde 2-4, orta kesimlerde ve 4-6 ama güney kesimlerde 6-10 derece mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar bekliyoruz.

 

Bu haber 190 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğli’de “Bir Fabrika Bir Can” Projesi Hayata Geçiyor
Çiğli’de “Bir Fabrika Bir Can” Projesi Hayata Geçiyor
İmamoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne 'çifte standart' eleştirisi
İmamoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne 'çifte standart' eleştirisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()