MHP'de kriz: 3 ilçe teşkilatı kapatıldı, Bahçeli'nin başdanışmanı görevden alındı

MHP'nin Adana'daki üç ilçe başkanlığı seçim çalışmalarında parti disiplinini ihlal ettikleri gerekçesiyle kapatılırken, Genel Başkan Başdanışmanı da görevinden alınarak disipline sevk edildi.

02 Şubat 2024 - 13:18

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere kısa bir süre kala, MHP'nin Adana örgütlenmesinde başlayan hareketlilik devam ediyor.

Şimdi de MHP'nin Adana'daki üç ilçe başkanlığı seçim çalışmalarında parti disiplinini ihlal ettikleri gerekçesiyle kapatıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Adana iline bağlı Karaisalı, Saimbeyli, ve Yumurtalık ilçe başkanlıklarının yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergiledikleri gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı.

Genel Başkan Başdanışmanı da görevden alındı

Aynı sebeple Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün de başdanışmanlık görevinden alındığını belirten Yalçın, Sözlü'nün merkez disiplin kuruluna sevk edildiğini ifade etti.

Yalçın'ın konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

“Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir.”

Pozantı'da da kriz yaşanmıştı: 'Ülkücü iradenin uyarısıdır'

Üç dönemdir MHP'den belediye başkanı seçilen Adana Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da, MHP tarafından yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa etmiş ve Yeniden Refah Partisi’ne geçerek Pozantı Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çay'ın adını vermeden tehditte bulunmuştu.

Adı, eski Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel’in başka bir ülkücüyü öldürdüğü cinayet dosyasında geçen Tutsoy, yaptığı açıklamada “Bu Ülkücü iradenin uyarısıdır. Eğer bu uyarılar dikkate alınmazsa olacaklardan biz sorumlu değiliz. Yeri gelir elimizde kalem olur, yeri geldi mi de Zülfikar bulunur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber 359 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Varlık Fonu şirketinde 16 milyonluk hediye ve üç makam aracı skandalı
Varlık Fonu şirketinde 16 milyonluk hediye ve üç makam aracı...
“Cumhuriyet Her Yerde” Tire’de tarihi akşam
“Cumhuriyet Her Yerde” Tire’de tarihi akşam

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()