Seferihisar Otantik bahçe'de düzenlenen ve festival havasında geçen kahvaltı organizasyonuna bir fidan bağışında bulunarak katılan İzmirli doğa severler yoğun ilgi gösterdi.
Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in de katıldığı kahvaltı organizasyonunda çok sayıda İzmirli sanatçı sahne aldı.
Sunuculuğunu Ege TV'nin başarılı sunucularından İlkay Kıyak’ın yaptığı etkinlikte konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, “Gerçekten çok farklı çok heyecanlı bir gün yaşıyoruz.En önemli konu bugün kanser hastalığına dikkat çekmek biliyorsunuz.Tahrip olan doğamıza da dikkat çekmek. Bu amaçla bu projenin önderi sayın Mikrop Hikmet olağanüstü çabalarla günlerce çalışarak bugün hepimizi bir araya getirdi. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Mikrop Hikmet ise 3 yıl önce yine aynı amaçla 2027 fidana can verdiklerini söyledi. Mikrop Hikmet, ''İnsan bizim için çok önemli olduğu için bir fidan yeşert bir hayat yaşat diyoruz. Çeşme Ildırı'da 2027 tane fidanımız var onlar benim boyumda olmuşlar. Onları gördüğümüzde çok duygulandım. Bugün burada hepimiz yeni fidanlara birlikte can vereceğiz. “ diye konuştu.
Ardından Mikrop Hikmet, “Bir fidan yeşert Bir hayat yaşart” etkinliğinin ana fikrini oluşturan kanser hastalığını yenen Mine Keçeciler'i sahneye davet etti. Keçeciler, “Dikkat çekmek istediğimiz şey kanser.Hepimiz savaş veriyoruz.Bundan 3 yıl önce Mikrop'la birlikte gerçekleştirdiğimiz fidan etkinliğinde kel kafalı kaşı kirpiği olmayan sıska bir kadındım ve o gün söz vermiştim; bu diktiğimiz fidanlarla birlikte umutlarımız yeşerecek, kanser hastalarına umut olacağız, birçok insana ulaşacağız ve aynı şekilde fidanlar her bir dal verdiğinde biz biraz daha kendimize geleceğiz toparlanacağız diye.Nefes aldıkça ümidimiz var diyoruz.'' dedi.
Konuşmaların ardından, Fikret Bayram Bale ve Dans Okulu ile Bayraklı Belediyesinin bale grubunun gösterileri, Mandrake Sihirbaz Vankadra’nın gösterisi, Hasan muçay önderliğinde İzmir semazen ekibi, Bayraklı Belediyesi Bokwa Tim Grubu’nun ve ardından Komedi Dans Üçlüsü’nün gösterisi, ile devam eden etkinlikte çok sayıda İzmirli sanatçı sahne alarak katılanlara unutulmaz bir gün yaşattılar.
TRT Ses Sanatçısı Mehmet Şafak yönetiminde Ege Orman Vakfı Korosu’da “Ege Orman Vakfı “ şarkısını seslendirdi.
Sarı Zeybek Derneği'nin getirmiş olduğu Gündoğdu Halk Konseyi'nin tahsis ettiği dev Türk bayrağı etkinliğe katılan tüm misafirler tarafından açılarak hep birlikte 10. yıl marşı okundu.
Etkinlikte Mikrop Hikmet ve Ege Orman Vakfı organizasyona destek verenlere teşekkür belgesi ve fidan sertifikalarını verdi. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Mikrop Hikmet'e verdiği desteklerden dolayı doğa dostu madalyası takdim etti.
Kahvaltı etkinliğinin ardından tüm misafirler sembolik fidan dikim törenine katılarak fidanları toprakla buluşturdu. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Mikrop Hikmet ile Biz Bize Yeteriz Korusu’nun İki bin fidana ulaştığını ve korunun Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında tesis edileceğini söyledi.
Gençol, Mikrop Hikmet'e günün anısına bir plaket takdim etti. Mikrop Hikmet, ''Etkinliğimize gelenlere destek olanlara şükranlarımı sunuyorum. Beni yalnız bırakmayan sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum. '' dedi.
Konuşmaların ardından Mikrop Hikmet ve dikime katılan misafirler hayat bayram olsa şarkısını söyleyerek fidanları toprakla buluşturdu.
Yorumlar
Kalan Karakter: