Müsavat Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a: Kendi cibilliyetleri tartışılır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniyye için Türkiye'de yas ilan edilmesini eleştirenlere 'cibilliyeti bozuk' dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösterdi.

06 Ağustos 2024 - 16:26

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Türkiye'de bir günlük yas ilan edildi.

 

Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, bir günlük yas ilan edilmesini eleştirenlere yönelik 'cibilliyeti bozuk' ifadelerini kullandı. 

 

Erdoğan, şunları söyledi:

 

"İsmail Haniye'yi tanıyan herkes onun nasıl yiğit bir dava adamı olduğunu çok iyi bilir. Kendisi aynı zamanda Filistin'in son seçilmiş başbakanıdır. Merhum Haniye'nin Katar'daki cenaze merasimine geniş bir heyetle iştirak etmenin yanı sıra ülkemizde bir günlük milli yas ilan ederek Filistin halkıyla dayanışmamızı gösterdik. Ama bazı ekranlarda, bazı cibilliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz bu ilgiyi hazmedemedi. Yani sizden mi izin alıp da bunların kararını verecektik? Biz milletimizden gerekli izni aldık, adımlarımızı da buna göre atıyoruz."

 

Erdoğan'ın bu sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan tepki geldi. X hesabından tepkisini gösteren Dervişoğlu, "Seviye ve seciyesi kendisine kefil olmayan kişiler, başkalarının cibilliyetlerini tartışma konusu yapamazlar! Şayet yaparlarsa, kendi cibilliyetleri tartışılır!.." ifadelerini kullandı. 

Bu haber 374 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()