Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk ve beraberindeki heyet , MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’nün başkanlığında yapılan toplantıda “İş Yeri Uygulama Eğitimi” iyi niyet ve işbirliği anlaşması imzaladı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “ MÜSİAD olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin gelişmesine ve kalifiye eleman olarak çalışma hayatına başlamalarını çok önemsiyoruz. Bizler iş insanları olarak istihdamın artırılması ve ülkemizin kalkınması için çalışıyoruz, çok daha fazla da çalışmaya devam edeceğiz.
Bugün burada imzaladığımız Protokol ile de Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin üniversitedeki son dönemlerinde üyelerimizin işyerlerinde tam zamanlı olarak çalışmaları ve iş hayatına hazırlanmaları için hayırlı bir işe imza atmış olacağız.
İş dünyası olarak gerçekleştireceğimiz bu “İş Yeri Uygulama Eğitimi” ile gençlerimize rekabet gücü kazandırarak birer profesyonel olmaları konusunda katkıda bulunacağımıza ve iş veriminin daha fazla artacağına inanıyorum” dedi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat toplantıda yaptığı konuşmada, “Bölge Üniversiteleri içinde ilk kez üniversitemiz tarafından uygulamaya konulan bu yeni eğitim-öğretim modeli ile öğrencilerimizin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu yeni modelle, öğrencilerimiz son dönemlerini iş yerlerinde tam zamanlı ve kesintisiz olarak 15 hafta süre ile yapacakları uygulamalar ile tamamlayacaklar. Son dönemlerine kadar üniversitemizden edindikleri teorik ve pratik bilgilerini, iş yerlerinde uzman kişilerin denetiminde yapacakları uygulamalar ile birleştirerek, uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerini geliştirecekler. Hayata ve işe dokunacaklar, tüm iş tasarım ve üretim süreçlerinin içerisinde yer alacaklar. Ve bunların sonunda da mezun olduklarında 15 haftalık iş tecrübesine sahip olup, iş bulma konusunda da daha avantajlı konumda olacaklar” dedi.
Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş da yaptığı sunumda, Manisa'nın, Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesinde olmasının ve lokasyon avantajının Manisa Teknokent'i avantajlı kıldığını belirtti. Aktaş, “Diğer teknoparklara göre kira avantajı ve “proje yazım desteği”nin Manisa Teknokent'i öne çıkaran temel avantajlardır. Firmalara uygulama ve üretim alanları tahsisi, kümelenme ve mükemmeliyet merkezleri aracılığıyla farklı kurumları bir araya getirerek sinerji ve iş birliği fırsatları oluşturmaktadır” dedi.
Konuşmaların ardından “İş Yeri Uygulama Eğitimi” projesi protokolü MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk tarafından imzalandı.
YORUMLAR