Nermin Yıldırım Kara: Şehrimizi Yeniden İnşa Edeceğiz Derken Mahallelerimizi Yaşanmaz Hale Getiriyorsunuz

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Yayladağı’na bağlı Bozlu Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocağının mahalleyi yaşanmaz kılmasına ilişkin yazılı ve videolu bir basın açıklamasında bulundu

16 Eylül 2024 - 10:43

Kirletici tesis faaliyeti sebebiyle ortaya çıkan tozlardan göz gözü görmediğine dikkat çeken Yıldırım Kara, “Şehrimizi yeniden inşa edeceğiz derken mahallelerimizi yaşanmaz hale getiriyorsunuz. Yaparken yıkmak, artık iktidarın alameti oldu.

Neredeyse her gün Hatay’ın dört bir yanında, sokaklarda soluyabileceğimiz temiz hava ve kullanabileceğimiz temiz su için mücadele ediyoruz. Bugün Yayladağı’na bağlı Bozlu Mahallesi’ndeyiz; taş ve maden ocakları bu mahalleyi de yaşanılmaz kılıyor. Buradan Valiliğe, İl Sağlık Müdürlüğüne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına sesleniyorum: Bozlu Mahallesi’ne gelin, buradaki yurttaşlarımızın nasıl bir yaşam mücadelesi verdiğini gözlerinizle görün.

Tozdan göz gözü görmüyor

Zeytin ağaçlarından evlerin balkonlarına, hatta salonların içine kadar her yer tozla kaplanmış, bembeyaz olmuş durumda. Tozdan göz gözü görmüyor. Bu tozlar rüzgarla uçup gitmiyor, doğrudan yurttaşlarımızın ciğerlerine doluyor. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan halkımızın hayvanlarına, ağaçlarına, topraklarına ve kaynak sularına ciddi zararlar veriyor.” dedi.

 

YILDIRIM KARA: ŞİRKETLER KÂR ETSİN DİYE YURTTAŞLARIN HAYATLARINI HEBA ETMEYİN

Burada astım ve KOAH hastaları var; yaşlılar ve çocuklarımız var. Şirketlerin kâr etmesi için göz yumduğunuz bu kirletici tesisler nedeniyle birkaç yıl içinde hepimiz kanser ve solunum yolu hastalıklarına yakalanacağız. Bunun bedelini kim ödeyecek? Hastalıkların ve sağlık maliyetlerinin faturası kimin sırtına yüklenecek? Şirketler kâr etsin diye yurttaşların hayatlarını heba etmeyin.

 

Yurttaşlarımızın yaşam alanlarını korumak için bu taş ocağının faaliyetlerini derhal durdurun. Aksi takdirde, hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek ve sağlıklı yaşam hakkı gasp edilen yurttaşlarımızın yanında olup, bu haksızlığın takipçisi olacağız.

Bu haber 175 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()