Özgür Özel'den Demirtaş ziyareti sonrası FETÖ açıklaması: 'Diğer dünyaya en çok vebal götüren kişi'

CHP lideri Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Özel, geçtiğimiz gece öldüğü belirtilen FETÖ lideri Fethullah Gülen'le ilgili olarak ise ''Diğer dünyaya en çok vebal götüren kişi Fethullah Gülen'dir. Gittiği yerde hesabını verir. Arkasında koca bir sermaye ve güç bıraktı.'' dedi.

21 Ekim 2024 - 15:56 - Güncelleme: 21 Ekim 2024 - 16:13

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Edirne Cezaevinde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''Sayın Demirtaş bir çağrı metni verdi bana. Toplumsal barış için kadına şiddetin durdurulması gerektiğini ve hepimizin bunun için çabalaması gerektiğini söylüyor. Bana son kitabını hediye etti Demirtaş, orada da 'içimizdeki erkek'ten bahsediyor. Türkiye'de insanlar birbirini sevdikten toplumsal barışı içselleştirdikten sonra, -nasıl 100 yıl önce çok güzel olmuştu- yine çok güzel olacak.''

BARIŞ KONUSU TÜM AKTÖRLERLE ÇÖZÜLMELİ

Barış konusu görüşülecekse tüm aktörler çok önemlidir ancak Demirtaş'ın öneminin altını çizmek gerek. Bahçeli'nin Erdoğan'ın bize, DEM'e söylediklerini biliyorsunuz. Kimse siyasi kaygılarla böyle şeyler yapmasın.

Bu ziyaret siyasi anlamı olan bir ziyarettir. İlk yüzyılda yapamadıklarımızı hep birlikte onaracağız. Demirtaş'la birlikte memleketin tüm sorunlarını konuştuk. Biz Demirtaş'la adalet konuştuk, ekonomik krizi konuştuk, bunların nasıl aşılacağını konuştuk. Hukukun üstünlüğü ve iyi bir yönetimin gerekliliğini konuştuk.

SAYIN DEMİRTAŞ'IN ÖNEMİNİN ALTINI ÇİZİYORUM

TBMM'nin önemi konusunda da mutabık olduğumuzu gördük. TBMM'nin dahil olmadığı bir karar olmayacak. Sayın Demirtaş'ın öneminin altını bir daha çiziyorum. Herkes başka aktörlere çağrılar yapıyor, yapsınlar. Bizim istediğimiz Türkiye'nin çıkarları için doğru adımların atılması. Gurur duyacağımız bir pozisyonda olacağımızdan emin olun.

FETHULLAH GÜLEN DEĞERLENDİRMESİ

20 Ekim tarihinde hayatını kaybeden FETÖ lideri Fethullah Gülen ile ilgili gelen soruyu  yanıtlayan Özel, ''Diğer dünyaya en çok vebal götüren kişi Fethullah Gülen'dir. Gittiği yerde hesabını verir. Arkasında koca bir sermaye ve güç bıraktı.''

HASTANELERİ KAMULAŞTIRALIM ÇAĞRISI

 

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Yenidoğan çetesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özel, soruşturma kapsamında el konulan hastanelerin kamulaştırılması çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı: 

'Kamulaştıralım o hastaneleri, hastanesinde bir bebeğin hayatıyla oynayarak zenginleşenler de görsün bunları yapınca başına neler geleceğini.'' 

İSTANBUL BARO BAŞKANI'NA YANIT VERDİ

Anayasanın değişmez maddeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan ve değişmez maddeler olumlu anlamda değişebilir diyen İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'na da cevap veren Özel, 'Yaptığı açıklama kendini bağlar. Anayasının ilk 4 maddesi tartışmaya kapalı' dedi. 

Bu haber 52 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ünlü peynir markasının ürününden metal somun çıktı!
Ünlü peynir markasının ürününden metal somun çıktı!
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den çıktı: Mültecilerin organlarını satın almış
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()