Özgür Özel MYK ve PM üyeleriyle görüşmesi ardından açıklamada bulundu: 'Umudumuzu köreltmeyecek'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da MYK ve PM üyeleriyle görüştükten sonra açıklama yaptı.

24 Ekim 2024 - 11:42

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısına ilişkin, "Bugünkü terör saldırısının zamanlamasına da dikkatle bakmak gerekiyor ama bizim Türkiye'nin kardeşliğiyle ilgili umudumuzu hiçbir şey köreltmeyecektir.

 

Ayrıca bir takım fırsatçılar, siyasi yan kesiciler, kelime oyunlarıyla vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar, 'Özgür Özel Kürtlere devlet vaat etti' diye. Ben onlara Türkiye Cumhuriyeti Devletini tam sahipleneceğiniz, kendinizi devletin sahibi hissedeceğiniz, Türklerle birlikte 86 milyonun bu devletin tam ve eşit yurttaşı olduğunu hissedeceğiniz yarınlar için demokrasi ve birlikte çalışma vaat ediyorum" dedi.

 

Özel, terör saldırısının ardından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile gerçekleştirdiği, terör saldırısının değerlendirildiği toplantının ardından çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

 

Özel, bugün belediyeyi ziyaretleri sırasında Kahramankazan'daki terör saldırısından haberdar olduklarını ifade ederek, Ticaret ve Sanayi Odasında kendilerine tahsis edilen toplantı salonunda buradaki heyetle, MYK ve PM üyeleri, milletvekilleriyle bir toplantı yaptıklarını, aynı zamanda Ankara'daki MYK üyelerinin de genel sekreterin çağrısıyla toplandığını kaydetti.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile de telefonda görüştüklerini, şehit ve yaralı sayısı ile ilgili bilgi aldığını belirten Özel, şöyle dedi:

 

"Rehinelerin herhangi bir zarar görmeden tamamlandığına ilişkin bilgileri de paylaştı. Bu şartlar altında bu siyasi geziyi sürdürmek olanaklı değil, Ankara'ya dönüyoruz. Buradan havaalanına geçiyoruz ve ilk uçakla dönüyoruz. Bu süre zarfında kent konseyinin kıymetli üyeleriyle de toplantımız bittikten sonra planladığımızdan kısa da olsa görüştük."

 

Bugün gündemin terör olduğuna işaret eden Özel, kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, ne amaçla yapılırsa yapılsın terörü lanetlediklerini ifade etti.

 

Özel, şunları söyledi:

 

"Bütün beklentimiz hem Türkiye'nin gündeminden terörün çıkması hem de Diyarbakır'da da bugün çokça karşılaştığımız gibi, 'Hiçbir şey istemiyorum, eşit yurttaşlık istiyorum, herkes gibi eşit olmak istiyorum.' diyen ve buna isyan eden kimsenin, ne Diyarbakır'da ne Muş'ta ne Van'da ne de büyük şehirlerin kenar mahallelerinde kalmaması.

 

Her Türk'ün, Kürt’ün hangi etnik kökenden hangi mezhepten olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının devlet onun için karar verdiği için değil, sorunun yok senin diye, o gerçekten 'Benim sorunlarım çözüldü ve kendimi eşit hissediyorum.' diyerek bu ülkeyi sahiplenmesini bekliyoruz."

 

Terör saldırısına değinen Özel, böyle süreçlerde konunun mutlaka tüm yönleriyle açığa kavuşturulmasını talep ettiklerini belirtti. Özel, şunları kaydetti:

 

"Böyle süreçlerde konunun mutlaka tüm yönleriyle açığa kavuşturulmasını talep ediyoruz. Böyle süreçlerde bunlar yaşanıyor, bu topraklarda bunlar hep yaşandı. O yüzden bugünkü terör saldırısının zamanlamasına yönelik de dikkatle bakmak gerekiyor. Ama bizim Türkiye'nin kardeşliği ile ilgili umudumuzu hiç bir şey köreltmeyecektir. Bu konuda irademizi de hiç bir şey geri adım attıramayacaktır. Ayrıca bir takım fırsatçılar, siyasi yan kesiciler, kelime oyunlarıyla vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar, 'Özgür Özel Kürtlere devlet vaat etti' diye.

 

Ben onlara Türkiye Cumhuriyeti Devletini tam sahipleneceğiniz, kendinizi devletin sahibi hissedeceğiniz, Türklerle birlikte 86 milyonun bu devletin tam ve eşit yurttaşı olduğunu hissedeceğiniz yarınlar için demokrasi ve birlikte çalışma vaat ediyorum. Sözümün ilk kelimesinden siyasi yankesicilik yapmaya çalışanlardan bir şey çıkmaz. Çıksa çıksa, Avrupa'nın da dünyanın da demokrasisinin başına dert olmuş aşırı sağ popülizm çıkar. Onların da bütün dünyaya ve ülkelerine ne yaptığı ortada. Biz o yüzden kararlılıkla ve bu tip çarpıtmalardan, bu tip yalanlardan, bu tip yankesicilikten yılmadan doğru bildiğimizi savunmaya devam edeceğiz."

 

Ankara'da Merkez Yönetim Kurulunun toplantı halinde olduğunu dile getiren Özel, o toplantıya da katılacaklarını ve konuyu tüm yönleriyle irdeleyeceklerini belirtti.

 

Konuşmasında sözlerinin çarptırıldığını ifade eden Özel, "Bir kez daha hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralılarla özellikle hekim arkadaşlarımız yakından ilgileniyorlar. Sağlık durumlarının takipçisiyiz. Kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum" diye konuştu. 

Bu haber 43 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TUSAŞ'ta bir patlama daha
TUSAŞ'ta bir patlama daha
TUSAŞ'a terör saldırısı... Bakan Yerlikaya: Maalesef şehit ve yaralılarımız var
TUSAŞ'a terör saldırısı... Bakan Yerlikaya: Maalesef şehit ve...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()