Roberto Baggio’dan Burak Yılmaz’a... O penaltı peşinden gelecek

'Burak Yılmaz’ın Portekiz-Türkiye maçında kaçırdığı penaltı hayat boyu peşinden gelecek. Roberto Baggio’nun 1994 Dünya Kupası finalinde kaçırdığı gibi.'

25 Mart 2022 - 14:19

A Milli Takım'ın golcüsü Burak Yılmaz, Portekiz maçının ardından bir kararla Milli Takım kariyerine son verdiğini açıkladı. Burak Yılmaz'ın maçta kaçırdığı penaltı sonrası beraberlik şansını kaybeden Milli Takım, 90+3'de yediği golle sahadan 3-1 yenik ayrıldı. 

Ajansspor'dan Kenan Başaran "Ancak bu maç yıllar geçse de Burak Yılmaz’ın kaçan penaltısıyla anılacak. Tıpkı 1994 Dünya Kupası finalinin Brezilya’nın kazanmasından çok Roberto Baggio’nun İtalya adına kaçırdığı penaltıyla hatırlanması gibi" diye yazdı.

Başaran şunları kaydetti:

Baggio bu kaderi 28 yıl önce yaşadı

"Ne zaman bir kritik penaltı kaçırılsa futbolseverler 1994 Dünya Kupası finaline gidiyor. Öncesinde ve sonrasında çok önemli başka penaltılar kaçsa da. 17 Temmuz 1994’de ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Rose Bowl Stadı’nda kaçan penaltı artık futbolun en ikonik anlarından biri. Baggio da geldi vurdu ve topu üstten auta attı. Burak Yılmaz’ın 24 Mart 2022 gecesi Portekiz’in Porta şehrindeki Dragao Stadı’nda vurduğu vuruş da aynıydı. Herkes sadece kaçan bu penaltıları konuşacak. Öncesinden ve sonrasından bağımsız olarak. O penaltılar atılsa da İtalya’nın Dünya şampiyonu olamayabileceği veya Türkiye’nin Dünya Kupası’na gidemeyebileceğini kimse ağzına almayacak. Aksine, sanki o penaltılar atılsaydı sonunda arzulanan olacakmış gibi düşünmeye devam edeceğiz."

Bu haber 559 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Buca’da yollar bisikletlilerin oldu
Buca’da yollar bisikletlilerin oldu
Karabağlar Belediyesi’nden istihdama yeni katkı
Karabağlar Belediyesi’nden istihdama yeni katkı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()