Sanayicilerden üretime destek çağrısı

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, yeni dönemin ilk Perşembe Toplantısı’nda gündemi değerlendirdi. İmalat sanayinde kapasite kullanım oranının son 1.5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleştiğine dikkat çeken KESİAD Başkanı Yeşim Işıklı, “Sanayici ve ihracatçı her geçen gün rekabet gücünü kaybediyor, maalesef bunun yansımasını işsizliğin artması olarak göreceğiz” dedi.

27 Eylül 2024 - 13:45

KESİAD’ın geleneksel Perşembe Toplantıları serisi, yeni dönemde de devam ediyor. Kemalpaşa Ramada Otel’de yapılan toplantıya Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Çiçek, Kemalpaşa Mal Müdürü Birsen Yeter, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, KOSBİ Bölge Müdürü Salman Eldeş, KESİAD üyeleri ve Kemalpaşalı sanayiciler katıldı. Smart Citizenship ve ArzeJobx sponsorluğunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı hem yaz döneminde yürüttükleri faaliyetleri hem de kış döneminde hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Ekonomik gündemi de değerlendiren Işıklı, bir dizi uyarılarda bulundu. Zorlu geçen bir yılın üçüncü çeyreğini kapatmaya hazırlandığımız dönemde gelen verilerin çok iç açıcı olmadığını vurgulayan Işıklı, “İmalat sanayinde kapasite kullanım oranı 1,5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Kur baskısı nedeniyle maliyet artışlarının satış fiyatlarını dramatik şekilde yükseltmesi ihracatçının rekabet gücünü kaybetmesine, sipariş iptallerine ve dolayısıyla sanayide ciddi bir durgunluk dönemine yol açmıştır. Bu durum sadece üretim sürecini değil, iş gücünü koruma ve yeni istihdam yaratma kapasitesini düşürdüğü için artan işsizlik oranları şaşırtıcı değildir ve artacağı da aşikardır” dedi.

Işıklı: “Üreticinin finansmana erişimi kolaylaştırılmalı”

Türkiye'deki sanayicilerin rekabet gücünü kaybetmesi, ülkenin ekonomik geleceği ve sürdürülebilir büyümesi açısından ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belirten Işıklı, “Bu zorlu sürecin durgunluğun daha da artacağı beklenen dördüncü çeyrekte firmalar için oldukça mücadeleci geçmesi ihtimali hükümetin daha fazla desteğine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle finansmana erişim kolaylıklarının sağlanması ve maliyetlerin kontrol altına alınması adına destek mekanizmalarının devreye sokulması, sanayinin üretime devam edebilmesi için elzemdir. Aksi halde duymaya başladığımız kepenk kapatma hikayelerinin artarak sürmesi sanayicinin kaçınılmaz gerçeği olacaktır” diye konuştu.

Yeni Kurudere İlkokulu ayağa kaldırılıyor

Yaz döneminde de KESİAD olarak çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Işıklı, “Yenileme çalışmalarını yürüttüğümüz Kemalpaşa Yeni Kurudere İlkokulu'nda çalışmalarımız sona yaklaştı. Okulumuzun güvenlik açığı yaratan bahçe çitlerinin yenilenmesinden, ısınma çözümüne, bazı demirbaş ihtiyaçlarının giderilmesinden genel bakım ihtiyaçlarına kadar birçok alanda desteğimizi sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Yurt dışında şirket kurma ve vatandaşlık

Açılış konuşmalarının ardından toplantının sponsoru olan Smart Citizenship, Avrupa ve diğer ülkelere Altın Vize ve vatandaşlık yatırımları hakkında bilgiler verdi. ArzeJobx yetkilileri ise Almanya’da şirket kurma, Türkiye’deki iş insanlarının Almanya’ya bayilik açma veya Almanya’ya ihracat konusunda kendilerini bekleyen yasal yükümlülükler ve Alman vergi mevzuatı hakkında bilgiler paylaştı. Toplantıda ayrıca Derneğe yeni üye olan Arzu Külahçıoğlu Altıntoz, Osman Uğuz’a üyelik plaketleri takdim edildi.

Bu haber 33 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek
Edebiyat rüzgarı Bornova’da esecek
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor
Fransız Alstom'un Türkiye'ye yatırım iştahı devam ediyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()