Soyer: Sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda ikinci etabın tapu dağıtım töreni gerçekleştirdi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

18 Kasım 2023 - 17:21

2020 yılında Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 143 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi(İzBB), ikinci etapta da 170 konut ve 20 işyerinden oluşan 190 bağımsız bölümün yapım sürecini başarıyla sonuçlandırdı. İkinci etabın tapu dağıtım töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene Soyer’in yanı sıra; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Zor koşullarda büyük işler başarıldığınız altını çizen Başkan Soyer, “2,5 yıl önce temelini attığımız kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. İzmir’e söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk. Bu söz karşımızda duruyor. Kentsel dönüşüm seferberliğimizde 3 temel ilkeyi göz ettik. Yerinde dönüşüm, yüzde yüz uzlaşı, İzBB güvencesi ve garantörlüğü. 2. Etap hak sahipleri sadece yeni konutlarına kavuşmuş olmayacaklar, aynı zamanda Örnekköy’de çok sağlıklı bir alt yapıya da ulaşacaklar. Depreme dayanıklı binalara erişecekler. Huzurlu ve sağlıklı bir hayat yaşayacaklar. Uzun yıllar bekledikten sonra gerçekleşiyor olması, çok büyük mutluluk. Zor koşullarda başladık. Deprem, pandemi, ekonomi, yüksek enflasyon… Ama yolumuzdan şaşmadık. Geçen hafta yağmur nedeniyle iptal etmiştik. Bu hafta kar bile yağsa bu töreni yapacağız dedik. Allah razı olsun, sizler de bizi yalnız bırakmadınız. Bize düşen sizlere hizmet etmenin, sözümüzü tutmanın, tapularımızı teslim etmemizin gurur ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

“İZMİR'İN 50 YILINI GÜVENCE ALTINA ALACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Geri kalan etapların da tamamlanacağının sözünü veren Soyer, “3-4-5’nci etaplarda 1600 bağımsız birimin teslimine devam edeceğiz. Örnekköy’de gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmaları ile 3 bin 680 konutun, yani Örnekköy’ün maruz kaderini değiştirmiş olacağız. Deprem bu kentin kaderi. Göreve başladığımızda geleceğe güvenle bakan dirençli bir İzmir’i kurabilmek için önce deprem risk yönetimini daire başkanlığını kurduk. Dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştık çalışmaya devam edeceğiz. Lafla peynir gemisi yürümüyor, 4,5 yılda iş üretmeye çalıştık. İzmir'in altyapısı ve yapı stokunu güçlendiriyoruz. Şehrimizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler üreterek İzmir'in 50 yılını güvence altına alacak projeleri hayata geçiriyoruz. Söz verdik yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın, 3-4-5'nci etabın hak sahiplerinin endişesi olmasın. Bunları en kısa sürede tamamlayacağız. Bu bizim namus borcumuz. Bunları en kısa sürede tamamlayacağız” diye konuştu. 

“VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYORLAR”

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Nilüfer Bakoğlu Aşık ise, “Kentsel dönüşüm çok zor proje ancak bunu Büyükşehir Belediyesi ve ekibi başarılı tamamlamak için var gücüyle çalışıyorlar. Deprem bölgesindeyiz ve hepimizin sağlam konutlara çok ihtiyaçları var. Bu kapsamda hepimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber 320 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ABD’de akılalmaz olay: Organları alınırken uyandı
ABD’de akılalmaz olay: Organları alınırken uyandı
İzmir İş Dünyası’ndan teröre kınama: “Saldırıyı lanetliyoruz”
İzmir İş Dünyası’ndan teröre kınama: “Saldırıyı...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()