'Tecavüze uğradım, tehdit ediliyorum' demişti

Sosyal medya üzerinden cinsel istismara uğradığını ve çekilen video görüntüleriyle şantaj edildiğini ileri süren üniversite öğrencisi F.A.'nın psikolog eşliğinde alınan ifadesinden sonra olayın aslı bambaşka çıktı.

21 Ekim 2024 - 12:18

Üniversite öğrencisi F.A.'nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda anlattıkları gören herkesi dehşete düşürmüştü. Paylaştığı videoda, 1 yıl önce tanışarak arkadaş olduğu 2 erkek tarafından cinsel istismara uğradığını, çekilen video görüntüleriyle tehdit edildiğini anlattıktan sonra psikolog eşliğinde ifadesi alınan genç kızın yalan söylediği ortaya çıktı.

1 YILDIR TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNU İDDİA EDEREK YARDIM İSTEMİŞTİ

Ordu Üniversitesi öğrencisi F.A., geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, 1 yıl önce tanışıp, arkadaş olduğu 2 erkek ile yanında kız arkadaşı ile İstanbul'a gittiklerini, kulüpte alkol aldıktan sonra sızınca otel odasına götürülüp, cinsel istismara uğradığını ileri sürdü. F.A., kimliği, cüzdanı, cep telefonunun alındığını, baygın halde çıplak videolarının çekildiğini, bu videolarla tehdit edildiğini iddia etti. Kimlik bilgileri ile dolandırıcılık yapıldığını aktaran F.A., 1 yıldır tehdit altında korku ile yaşadığını anlatarak, yardım istedi.

Üniversite öğrencisi F.A.'nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda anlattıkları gören herkesi dehşete düşürmüştü. Paylaştığı videoda, 1 yıl önce tanışarak arkadaş olduğu 2 erkek tarafından cinsel istismara uğradığını, çekilen video görüntüleriyle tehdit edildiğini anlattıktan sonra psikolog eşliğinde ifadesi alınan genç kızın yalan söylediği ortaya çıktı.

İFADESİ ALINDI

Sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla yardım isteyen üniversite öğrencisi F.A.'nın (19) Karabük'te olduğu tespit edilmiş, genç kızın, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde olduğu belirlenmesi üzerine kendisi ile iletişime geçilerek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Adli Görüşme Odasında (AGO)' psikolog eşliğinde ifadesine başvurulmuştu. Genç kızın savcılıkta verdiği ifadesinde, iradesinin fesada uğratılmak suretiyle bir kısım kişilerin dolandırılmasına istemeden aracılık yaptırıldığını ve bu işlem karşılığında bir miktar para aldığını, bu olaydan dolayı sosyal medya üzerinden zikrettiği kişilerden şikayetçi olduğunu, ancak diğer suçlamaların cinsel istismar, alıkonulma, şantaj ve tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi. Genç kızın ifadesinde, uğradığı mağduriyetin boyutunu anlatabilmek için ilgililerin dikkatini çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptığını belirttiği öğrenildi. Öte yandan F.A. hakkında "gerçeğe aykırı bilgiyi kamuoyu ile paylaşması nedeniyle iftira ve suç uydurma" suçlarından dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak olayın aydınlatılması için ifadede adı geçen kişilerle ilgi olarak ayrı bir tahkikat başlatıldığı öğrenildi.

BAKANLARI HAREKETE GEÇİRMİŞTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, F.A. ile irtibata geçildiğini belirterek, "Karabük Valiliği koordinesinde, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile çalışılmış, kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır. Kızımız devletimizin koruması altındadır. Soruşturma, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığımızca kızımızın adliyede 'Adli Görüşme Odasında' psikolog eşliğinde ifadesinin alınmasına başlanılmıştır. Konuyla ilgili iddiaların detaylı araştırılması devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." açıklamasında bulunmuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da F.A.'nın yardım istemesinin ardından bir açıklama yapmış, "18.10.2024 günü durumu sosyal medyaya yansıyan F.A. kızımız için, İçişleri Bakanlığımız ve ilgili birimlerle koordinasyon içerisinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerekli çalışmalar hızla yürütülmektedir. Kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır. Kızımızın uygun sosyal hizmet modellerimizden yararlanması için gerekli adımları atacağız. Süreci titizlikle takip ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber 48 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den çıktı: Mültecilerin organlarını satın almış
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den...
FETÖ'cü Hakan Şükür'den teröristbaşı Gülen'in ölümü sonrası ilk paylaşım
FETÖ'cü Hakan Şükür'den teröristbaşı Gülen'in ölümü...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()