Temmuz zammının ardından şimdi sırada emeklilere nefes aldıracak yeni bir gelişme var!

Temmuz ayı için emeklilere yapılacak zam oranları, ilk altı aylık enflasyon ortalamaları doğrultusunda belirlendi. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için enflasyon farkı %24,73 olarak uygulanacakken, memur emeklileri için bu oran %19,31 olarak açıklandı.

07 Temmuz 2024 - 12:45

Temmuz ayı için emeklilere yapılacak zam oranları, ilk altı aylık enflasyon ortalamaları doğrultusunda belirlendi. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için enflasyon farkı %24,73 olarak uygulanacakken, memur emeklileri için bu oran %19,31 olarak açıklandı.

Temmuz 2024 maaş takvimi açıklanırken, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine olumlu bir gelişme olarak en düşük emekli aylığı alanların aylık gelirlerinin 10 bin TL'ye çıkarılacağı duyuruldu. Ancak kök maaşı 8 bin TL'nin altında olan emeklilerin bu zamdan yararlanamayacağı ifade edilerek, bu durum büyük tepkilere yol açtı.

EMEKLİ MAAŞINDA YENİ DÜZENLEME YOLDA

Kök maaşı 8 bin liranın altında olan yaklaşık 3 milyon emekli için maaşlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Bu grup içindeki emekliler, hâlihazırda 10 bin liraya tamamlanan maaşlarını almaya devam edecekler. Ancak, 10 bin lira olarak belirlenen tamamlama rakamının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği gündeme geldi.

Milyonlarca emeklinin Temmuz zammından mahrum kalacağı haberi üzerine, emeklilerin durumunu düzeltmek için 3 farklı formül masaya yatırıldı.

BİRİNCİ FORMÜL REFAH PAYI VERİLMESİ

Emekliler arasındaki beklenti doğrultusunda refah oranı verilmesi planlanıyor. Bu formülle, yapılacak ek ödeme ile emekli maaşları enflasyon oranının üzerinde zam almış olacak.

İKİNCİ FORMÜL ZAMLARIN EŞİTLENMESİ

Masada bulunan ikinci formülde, emekli zamlarının eşitlenmesi planlanıyor. Özellikle Ocak zam döneminde uygulanan bu formülle, memur zammının altında kalan SSK ve BAĞ KUR emekli zamları, memur zammıyla eşitlenmişti. Ancak, Temmuz ayında memur zam oranı 5 puan geride kaldı.

ÜÇÜNCÜ FORMÜL TABAN MAAŞIN ARTIRILMASI

Masada bulunan üçüncü formülde ise taban maaşların artırılması üzerinde duruluyor. Düşük emekli aylığı alanların taban maaşı değişmeden, hazine tarafından yapılan ödemelerle maaşları 10 bin liraya tamamlanıyordu. Şimdi ise bu tamamlama oranının 12 bin ile 14 bin lira arasında bir rakama çıkarılması tartışılıyor. Bu değişiklikle birlikte en düşük emekli maaşı da artmış olacak.

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin refah payına karar verirse veya en düşük emekli maaşı rakamı yukarı doğru revize edilirse, emekliler zamlı maaşlarını aldıktan sonra hesaplarına bu yeni rakamlar yansıtılacak.

Bu haber 518 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Bayraklı’da bitkisel atık yağ denetimi
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı
Karşıyaka’daki sorunlar masaya yatırıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()