Togg'a beklenmedik bir yabancı ortaklık! Otomotiv sektöründe büyük sürpriz: Dev şirket katılıyor

Otomotiv sektöründe yeni gelişmeler yaşanırken, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a beklenmedik bir yabancı ortak adım attı. Bu gelişme sektörü sürpriz bir şekilde etkilerken, iş birliği içinde adı geçen dev şirket de dikkat çekti.

07 Temmuz 2024 - 12:33

Türkiye'nin yerli otomobil üreticisi Togg ile Çinli elektrikli araç devi GAC Aion, elektrikli araç üretimi konusunda iş birliği yapabilir. Geçen yıl Türkiye'ye gelen GAC Group CEO'su Feng Xingya, önümüzdeki günlerde Togg yetkilileriyle görüşmek üzere tekrar Türkiye'ye gelecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Reuters'a yaptığı açıklamada, bu ay içinde GAC CEO'sunun Türkiye'ye gelerek Togg ile üretim iş birliği konusunu görüşeceğini belirtti. Feng Xingya'nın geçmişte Eylül 2023'te Türkiye'yi ziyaret edip Toyota Türkiye ve Huawei gibi firmalarla görüşmelerde bulunduğu biliniyor. GAC Aion'un Avrupa ve Orta Doğu'da bir üretim merkezi kurma planları da devam ediyor.

GAC AİON'UN KÜRESEL AÇILIMI

Son zamanlarda Aion V adlı yeni nesil elektrikli otomobili tanıtan GAC, Tayvan'da kurduğu fabrikada Temmuz ortasında üretime geçmeyi hedefliyor. Türkiye'de fabrika kurma hazırlıkları yapan büyük rakipleri BYD gibi şirketlerin uluslararası faaliyetlerinin genişlemesi, GAC Aion'un küresel açılım planlarını etkilemişti. Ancak Togg ile potansiyel bir iş birliği, bu projeyi yeniden canlandırabilir.

GAC Aion, Çin'de BYD, Geely ve Li Auto'dan sonra en çok elektrikli araç satan firmalar arasında yer alıyor. Eğer iş birliği gerçekleşirse, GAC'ın kendi geliştirdiği batarya çözümlerini Türkiye'de üretmeyi planlaması da muhtemel. Bu durum, Türkiye'nin otomotiv sektöründe önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu haber 347 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
CHP’nin Kadınlarından Eğitim Yılı Açıklaması
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Büyükşehir ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()