Trump’a ateş eden 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks ‘yıldız öğrenci’ymiş

Pennsylvania eyaletindeki mitingi sırasında ABD başkan adayı Donald Trump’a ateş eden 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks, Cumhuriyetçi Parti’ye kayıtlı ama Demokrat Parti’ye yakın bir gruba bağış yapmış ‘yıldız ödüllü’ bir lise mezunu.

14 Temmuz 2024 - 13:08

ABD’de 5 Kasım’daki seçimler öncesi Trump, Pennsylvania eyaletindeki mitinginde saldırıya uğrayarak sağ kulağından yaralandı. Suikast girişimi, Cumhuriyetçi Parti’nin Trump’ın adaylığını resmileştireceği 15-18 Temmuz’daki kurultaydan bir gün önce gerçekleşti. Durumu iyi ama Trump’ın arkasındaki izleyicilerden biri öldü, ikisi ağır yaralandı.

 

Cumhuriyetçi Parti’den

Öldürülen suikastçinin kimliği de netleşti: Thomas Matthew Crooks, 20 yaşında, Pennsylvanialı.

Crooks’un sabıkası yok ve hala saldırının motivasyonu bilinmiyor.

Seçmen kayıt geçmişinde Crooks, Trump’ın partisi Cumhuriyetçi Parti’ye kayıtlı.

Ama federal kampanya finansmanı kayıtlarına göre Demokratlara yakın. Ocak 2021’de Demokrat Parti’nin bağış platformu ActBlue’dan liberal bir seçmen katılım grubu olan Progressive Turnout Project’e 15 dolar bağışlamış.

Crooks’un evi mitingin gerçekleştiği Butler şehrine arabayla bir saat uzak.

 

2022’de mezun olduğu Bethel Park Lisesi’ndeki başarıları yerel gazete Tribune Review’a haber olmuş. Yaklaşık 1400 öğrencili lisede, o yıl, Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi’nden 500 dolarlık ‘yıldız ödülü’ almış.

Hatta mezuniyet töreninin kaydı var. Crooks adı anılınca alkışlarla sahneye çıkıyor; üzerinde siyah mezuniyet cübbesi, gözlüklü ve sıska genç bir erkek. Diplomasını alıyor.

Bu haber 859 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Cumhuriyet Her Yerde” Tire’de tarihi akşam
“Cumhuriyet Her Yerde” Tire’de tarihi akşam
İzmir İtfaiyesi’nden yürekleri ısıtan kurtarma operasyonu
İzmir İtfaiyesi’nden yürekleri ısıtan kurtarma operasyonu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()