Tüm Yerel Sen'den TBMM'ye çıkartma!

Tüm Yerel Sen İzmir 1,2,3 No'lu Şube yöneticileri TBMM'de siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi.

25 Mart 2022 - 15:03 - Güncelleme: 25 Mart 2022 - 15:06

Tüm Yerel Sen İzmir 1,2,3 No'lu Şube yöneticileri TBMM'de siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi. Memur temsilcileri, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapılmasını istedikleri değişiklikleri bir rapor halinde AK Parti, CHP ve İYİ Partili yöneticilerle paylaştı.

AK Parti'den Grup Başkan Vekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal; CHP'den Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Gülizar Biçer Karaca, Milletvekilleri Ednan Arslan, Tacettin Bayır; İYİ Parti'den Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ile görüşerek taleplerini dile getiren Tüm Yerel Sen yöneticileri, aldıkları olumlu cevaplar karşısında duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Tüm Yerel Sen İzmir'den Ankara çıkarması yenigün 2

"Belediye memurları emekli olamıyor"

 Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ömer Eşki,  "Belediye memurları bir devletin kasasından maaş alırlar birde zamanla edinilmiş haklardan kaynaklı olarak belediye bütçesinden, belediye ve sendikalar arasında imzalanmış olan toplu iş sözleşmesinden kaynaklı sosyal denge tazminatı ya da sosyal denge sözleşmesi diye bir iyileştirme alırlar. Bu iyileştirmeyle ilgili 2012 yılında bin 150 liralık bir üst sınır getirildi ve bu üst sınırın üzerine çıkılmaması gerektiği beyan edildi. Eğer üzerine çıkılır ise, buna zimmet çıkarılacağı duyuruldu. Bu sınırı bütün belediyeler geçtiler. Üst sınırın üzerindeki rakamlara zimmet çıkartılıyor. Çıkartılan zimmetler de kişi borcu olarak memurlara yansıtılıyor. Bu rakamlar artık en düşüğü 50-60 bin olmak üzere 160 bin liraya kadar kişi borcuyla karşı karşıya kalan memurlarımız var. Bugünün şartlarında ekonomiksel krizinde etkisiyle memurlar için ağır bir durum oluşturuyor. Bu borçlar yüzünden emekliliği gelen memurlar bile emekli olamıyor.  Bizde buna çözüm bulmak için üyelerimizin bizi görevlendirdiği sendika yönetim kurulu olarak Ankara'da ziyaretlerde bulunduk" dedi.

Tüm Yerel Sen İzmir'den Ankara çıkarması yenigün 3

"Sonuç alacağımıza dair inancımız tam"

İzmir'deki üç Tüm Yerel Sen Şube başkanlarıyla birlikte Ankara'ya giderek ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Eşki, "TBMM'de partilerin grup toplantılarına katılıp; parti grup başkanvekilleri, parti genel başkanları ve genel başkan yardımcılarıyla görüşerek memurların kişi borçlarıyla ilgili yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları çözme yolunda bir çaba sarf ettik. Buradaki temel amacımız artık birçok memurun büyük sıkıntı yaşadığı kişi borçlarının affıyla ilgili TBMM'de bir kanun geçmesini amaçladık. Çünkü yapılan eksik düzenleme nedeniyle bugün birçok belediye memuru çok ağır borçların altında ezilmekte. Hele de bu borçlar ekonomik krizin yoğun yaşandığı bir dönemde memurlarımızın üzerindeki yükü oldukça artırıyor. Bu kapsamda İzmir'de görüştüğümüz AK Parti, CHP ve İYİ Parti il başkanlıklarıyla yaptığımız görüşmelerden sonra Ankara'da da görüşmeler yapmak istedik. TBMM'ye giderek CHP'nin grup toplantısına girdik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile görüştük. CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Ednan Aslan bizlere son derece yardımcı oldu, Atilla Sertel'de bizlere katkı sundu. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ile görüştük. Kendileri bizleri çok iyi bir şekilde ağırladı ve konu ile ilgili ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. AK Parti'den Grup Başkan Vekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal ile kanun üzerindeki görüşmelerimizi yürüttük. Her ikisi de kişi borçlarıyla ilgili olumlu cevaplar verdiler. Bunlarla ilgili bizden bilgi edimek istediklerini, daha önceki raporları ve kanun uygulamaları örneklerini getirmemizi söylediler. İzmir'e döndük ve insan kaynakları uzmanlarımızla ve hukukçularımızla bir çalışma yapacağız. Yeniden Ankara'ya giderek raporlarımızı sunacağız. Bu anlamda kişi borçlarına bir düzenleme getirilmesile ilgili sonuç alacağımıza inancımız tam. Alınacak sonuçla da birçok memurun kabusa dönüşen kişi borçlarından kurtulacağını hatta birçok memurun da bu borçlardan kurtulduktan sonra rahat rahat emekli olmalarının önünün açılacağını düşünüyoruz" açıklamalarında bulundu.

Yenigün

Bu haber 250 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Mahir Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza atıldı
Ali Mahir Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza...
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()