Türkiye'de bir ilk; Narin'in abisi Baran Güran'ın azlettiği Diyarbakır Barosu, davaya müşteki sıfatıyla katılacak!

"Suç delillerini gizleme ve diğer bağlantılı suçlardan soruşturulan kişiler var. Onların dosyaları ayrıldı ve bu kişiler davada tanık olarak dinlenecek

25 Ekim 2024 - 16:51

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu 4 sanık hakkında iddianame hazırladı. Narin'in abisi Baran Güran, daha önce vekalet verdiği Diyarbakır Barosu'nu azletti. Baro ise "müşteki" sıfatıyla davaya katılacak.

 

Narin'in boğularak öldürüldüğü sırada şüphelilerden anne Yüksel, ağabey Enes, amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar'ın aynı evde oldukları iddianamede belirtildi. İlk duruşma 7 Kasım'da yapılacak ve Diyarbakır Barosu da Türkiye'de bir ilk olarak "müşteki kurum" sıfatıyla davada yer alacak.

 

Baran Güran vekaletini geri çekti

Amida Haber'in aktardığına göre, Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Dosya Takip Komisyonu'ndan Avukat Aydın Özdemir, "Baran Güran daha önce baromuza vekalet vermişti ancak birkaç gün önce vekaletini iptal etti. Biz baro olarak bu vekaleti kullanarak herhangi bir işlem yapmamıştık" dedi.

 

Türkiye'de bir ilk

Özdemir, bir baronun kurum olarak "müşteki" sıfatıyla davaya katılmasının Türkiye'de ilk olduğunu belirterek, "Yargılama makamlarının Diyarbakır Barosu'nu müşteki olarak kabul etmesi önemli bir gelişme. Artık ailenin onayına gerek olmadan davayı takip edebileceğiz. Diyarbakır Barosu, oluşturduğu Dava Takip Komisyonu ile yargılamanın tüm aşamalarında yer alacak ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir" ifadelerini kullandı.

 

"Sanıkları sorgulayacağız"

Narin Güran'ın faillerinin aile üyeleri olabileceği yönünde ciddi şüphelerin olduğunu vurgulayan Özdemir, "Baro olarak davada şikayetçi olma, duruşmaya katılma ve sanıkları sorgulama hakkımız olacak. Komisyon üyeleri dosyayı yakından takip edecek ve sanıklara sorular yöneltecek" dedi.

 

Dosyalar ayrıldı

Özdemir, şu an 4 kişi hakkında dava açıldığını ve bu kişilerin doğrudan öldürme eylemine katıldıklarının iddia edildiğini söyledi. "Bunun dışında suç delillerini gizleme ve diğer bağlantılı suçlardan soruşturulan kişiler var. Onların dosyaları ayrıldı ve bu kişiler davada tanık olarak dinlenecek" diye ekledi.

Bu haber 33 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ABD’de akılalmaz olay: Organları alınırken uyandı
ABD’de akılalmaz olay: Organları alınırken uyandı
İzmir İş Dünyası’ndan teröre kınama: “Saldırıyı lanetliyoruz”
İzmir İş Dünyası’ndan teröre kınama: “Saldırıyı...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()