Türkiye'nin yumurta devi iflas etti: 51 yıllık firmaydı

Türkiye'nin yumurta devi iflas etti: 51 yıll... Konya merkezli dev yumurta firması Baranoklar Tavukçuluk Gıda Yem Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi iflas etti.

06 Temmuz 2024 - 11:15

Türkiye’nin önde gelen yumurta üreticilerinden biri olan Konya merkezli Baranoklar Tavukçuluk Gıda Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi iflas etti. 51 senedir etkinlik gösteren bu köklü şirket, ekonomik krizlerin etkisiyle maddi sıkıntılar yaşamaya başladı ve sonunda iflas kararı alındı. Şirketin kapanmasıyla yüzlerce çalışan işsiz kaldı.

Ekonomik kriz, büyük küçük demeden birçok şirketi zor durumda bırakıyor. Pek çok şirket konkordato ilan ederken, bazıları ise iflas etmek zorunda kalıyor. Bu durumun son örneği, Konyalıların severek tükettiği yumurtaları üreten Baranok Yumurta oldu. Firmanın iflası, hem sektörde hem de vatandaşlar arasında büyük bir şaşkınlık yarattı.

Baranok Yumurta'nın iflası, Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların ve şirket iflaslarının artış trendinin bir yansıması olarak dikkat çekiyor. Son yıllarda pek çok sektörde benzer durumlarla karşılaşıldığı göz önüne alındığında, Baranok Yumurta'nın kapanması sektörde derin izler bırakacak gibi görünüyor.

Konya 1. İcra Dairesi, Baranoklar Tavukçuluk Gıda Yem Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin iflasına karar verdi. Ayrıca, Konya İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün 431 bin 220 TL’lik alacağı 3. sırada kabul edildi. Firmanın vergi borcunun olması da dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu.

Bu haber 572 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğli’de “Bir Fabrika Bir Can” Projesi Hayata Geçiyor
Çiğli’de “Bir Fabrika Bir Can” Projesi Hayata Geçiyor
İmamoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne 'çifte standart' eleştirisi
İmamoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne 'çifte standart' eleştirisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()