Ümit Özdağ: "Ülkesine dönmeyeni tutuklayacağız"

Ümit Özdağ: "Ülkesine dönmeyeni tutuklayacağız" Genel Başkan Ümit Özdağ, İzmir'de Zafer Partisi'nin Kemalpaşa ve Buca İlçe Başkanlıklarının açılışına katıldı ve ayrıca Buca İlçe Kongresi'ne de iştirak etti.

07 Temmuz 2024 - 13:30

Genel Başkan Ümit Özdağ, İzmir'de Zafer Partisi'nin Kemalpaşa ve Buca İlçe Başkanlıklarının açılışına katıldı ve ayrıca Buca İlçe Kongresi'ne de iştirak etti.

Burada Suriyeliler ve kaçaklarla ilgili açıklama yapan Özdağ "Ülkesine dönmeyeni tutuklayacağız," ifadelerini kullandı. 

Sığınmacılar konusun üstünden dikkat çeken sözler kullanan Zafer Partisi lideri "Sığınmacılar mevzusunda söylediğimiz her şey doğru çıkıyor. Yapacak başka işlerimiz de var. Bana daha önce Ümit Özdağ çok sert diyen yurttaşlarımız bugün bana biz hata etmişiz, siz doğru demişsiniz diyorlar," diye konuştu.

Devamında Özdağ "Kayseri’de ve bazı kentlerde yaşanan olaylar, aynı süreçlerde farklı nedenlerle Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olaylar, sığınmacı ve kaçak politikasının ne kadar doğru olduğunu tüm Türk milletine gösterdi. Bir daha bu tarz olayların olmaması, Suriye’de yaptıkları gibi iç savaş çıkarmamak için kaçakları devletler hukukuna uygun, kendi hukukumuza uygun bir şekilde ülkelerine yollayacağız," ifadelerini kullandı.

"1 YIL MÜHLET VERECEĞİZ"

Zafer Partisi Lideri şu sözleri kullandı:

"Eskiden zorla yollayacağız diyordunuz şimdi değiştiniz mi diyorlar? Hukukun uygulamaları zor kullanılan uygulamalardır. Sizi ne zaman eğiteceğiz bilmiyorum. Zafer Partisi ilk gün ne söylediyse bugün de onu söylemekte. Sığınmacıların vatanlarına dönmesi için Suriye ile görüşeceğiz. Geri dönüş için şartları oluşturacağız. Sonra bu insanlara yapılan sağlık, sosyal yardımları keseceğiz.

1 sene içinde geri dönmeleri için mühlet vereceğiz, yol konusunda yardım edeceğiz. Ben dönmem diyenleri tutuklayıp yargıya teslim edeceğiz. Burası dünyanın lunaparkı değil. Burası bizim vatanımız bedeli kanla ödenmiş Bu vatanı kimseyle paylaşmaya niyetimiz yok. Türkiye benim vatanım, öyle kalacak."

KAYSERİ'DE NELER YAŞANDI?

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, bir Suriyeli şahsın 6 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu olayın ardından mahalle sakinleri sokaklara çıkarak araçları devirdi ve bazı iş yerlerini ateşe verdi. Bu olaylar sırasında 10 polis memuru yaralandı ve hastanelerde tedavi altına alındı.

Şüpheli Suriyeli gözaltına alındı ve mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü ve Valiliği konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Olayların ardından Suriye'de Türklere ve Türk askerlerine yönelik saldırılar gerçekleştirildi. Türklere ait tırlar ve araçlar hedef alındı.

Bu haber 335 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()