Üretici ile market arasındaki fiyat farkı en yüksek olan ürün belli oldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, mayıs ayında üretici ile market fiyatları arasındaki en büyük farkın yüzde 293,9 ile kuru incirde olduğunu belirtti.

02 Haziran 2024 - 13:49

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mayıs ayında üretici ve market arasındaki en yüksek fiyat farkının yüzde 293,9 ile kuru incirde olduğunu açıkladı.

 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, kuru incirdeki fiyat farkının ardından yüzde 284,6 ile limon,yüzde 247,3 ile salatalık, yüzde 233,5 ile elma ve yüzde 213,2 ile kuru soğanın geldiğini belirtti. Üreticide 115 lira olan kuru incir, markette 452 lira 99 kuruşa satıldı.

 

EN FAZLA DÜŞEN ÜRÜN

Mayısta markette 35 ürünün 22'sinde fiyat artışı, 12'sinde fiyat düşüşü görüldü. Fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile havuç oldu. En fazla düşen ürün ise yüzde 21,6 ile kuru soğan oldu.

 

Üreticide en çok fiyat düşüşü yüzde 34,2 ile kuru soğanda görüldü. En fazla fiyat artışı ise yüzde 41,5 ile patlıcanda oldu.

 

MAZOT FİYATLARI YÜZDE 109 ARTTI

Bayraktar, mazot fiyatlarının yıllık bazda yüzde 109 arttığını belirtti. Elektrik fiyatları yüzde 19,8, tarım ilacı fiyatları ise yüzde 66,6 yükseldi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, bitkisel üretimin bu yıl yüzde 0,8 artarak 138 milyon tona ulaşması bekleniyor. Ancak hububat üretiminde yüzde 5,4 azalma öngörülüyor.

 

Bayraktar, süt üreticilerinin sorunlarına dikkat çekerek, "Süt fiyatlarını baskılamak yerine yem fiyatları kontrol altına alınmalı, süt üreticilerine makul fiyatlardan yem temini sağlanmalıdır" dedi.

Bu haber 530 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu Lokali Hemşerilerine Kapılarını Açtı
Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu Lokali Hemşerilerine...
Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezinin Temeli Atıldı
Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezinin Temeli Atıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()