Uzay Kampı Türkiye'den Pekin ziyareti

Uzay Kampı Türkiye, Türkiye ve Çin arasındaki kültürel ve bilimsel köprüleri güçlendirmek, iki ülke halklarının karşılıklı anlayış ve dostluklarını derinleştirmek amacıyla Pekin’de düzenlenen "Kuşak Yol Pojesi” etkinliğine katıldı.

29 Mayıs 2024 - 13:03

14-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen İkinci Çin-Türkiye Sivil Dostluk ve İş birliği Diyaloğu Toplantısına katılan Uzay Kampı Türkiye Grup Müdürü R. Tolga Yıldırım, Operasyon ve Eğitim Takım Lideri Özlem Eliçevik ve Eğitim Destek Bölümü Takım Lideri Nurcan Subaşı, Çin Halkının Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği (CPAFFC) yöneticileri ile görüştü.  Tolga Yıldırım, yapılan toplantıda Uzay Kampı Türkiye'nin faaliyetleri ve misyonu hakkında bilgi verirken, CPAFFC ile olan tarihi ilişkiler ve gelecekteki iş birliği fırsatları konularına değindi.

 

Çin ziyaretiyle ilgili değerlendirme yapan R. Tolga Yıldırım, şunları söyledi:  “Uzay Kampı Türkiye olarak, Türk ve Çinli gençler arasında köklü dostluklar kurarak, farklılıklara saygı göstermeyi ve takım çalışmasını teşvik etmeyi misyon edindik. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri daha da ileriye taşıyacak ve gençlerin gelecekteki liderler olarak birbirlerini daha iyi tanımalarına olanak sağlayacak değerli bir adım olmuştur.”

 

2005 yılında başlayan ve 2006 yılında ilk Çinli öğrenci grubun Uzay Kampı Türkiye'yi ziyaretiyle pekişen iki kurum arasındaki ilişkiler, 2011 yılında resmi bir iş birliği protokolü ile daha da güçlendi. Uzay Kampı Türkiye 2012 yılında Türkiye’deki 'Çin Yılı' kapsamında, kaligrafi sanatçıları ve öğrencileri ağırlayarak kültürel alışverişin yanı sıra bilimsel ve eğitimsel iş birliklerine ev sahipliği yapmıştı.

Bu haber 399 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kabine'de 2 Bakan değişti! İşte yeni Bakanlar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kabine'de 2 Bakan değişti!...
Konak’ta bir ilk: Kedilere diş çekimi
Konak’ta bir ilk: Kedilere diş çekimi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()