Üzerinde altın bulunanlar dikkat! Bakanlık tarafından alınan kararla bu artık yasaklanıyor

Yeni ekonomi yönetimi, 28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından göreve gelerek Ağustos ayında, özellikle Türkiye'deki ekonomik belirsizlikler göz önünde bulundurularak işlenmemiş altın ithalatını kısıtlayıcı önlemler aldı.

07 Temmuz 2024 - 12:40

Yeni ekonomi yönetimi, 28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından göreve gelerek Ağustos ayında, özellikle Türkiye'deki ekonomik belirsizlikler göz önünde bulundurularak işlenmemiş altın ithalatını kısıtlayıcı önlemler aldı. Bu adımın temel amacı, şirketlerin ve bireysel yatırımcıların altın yatırımlarını sınırlamaktı. Bir yıl sonra ise bu önlemlere ek olarak, çeyrek ve yarım gram altın üretimi de yasaklandı. Ekonomi yönetiminin bu kararları, özellikle kuyumculuk ve mücevherat sektörlerinden eleştirilere neden oldu. Sektör temsilcileri, getirilen kısıtlamaların mantıksız olduğunu savunarak gevşetilmesi çağrısında bulundular.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise geçen ay yaptığı açıklamada, altın ithalatına yönelik kotaların devam edeceğini vurguladı. Bakan Şimşek, "Altın ithalatında kotalar uyguluyoruz. Elbette bu durumdan bazı kesimler memnun değil... Ancak ülkede olmayan bir metali döviz kaynaklarıyla ithal edip, sonra atıl durumda bekletmek de doğru değil." şeklinde konuştu.

TEMMUZ İTİBARİ İLE YENİ YASAKLAR GELDİ

Ekonomik politikalar çerçevesinde, altın piyasasında normalleşme beklentilerine rağmen kısıtlamaların artırılacağına dair bilgiler edinildi. Son üç ay boyunca sabit seyreden dolar kuru, ons altın fiyatlarıyla tam bir uyum içinde hareket ederek, yakın gelecekte altın talebinin sınırlandırılması amacıyla önlemler alınmasına yol açtı.

Kuyumculuk sektörünün önde gelen isimlerinden İslam Memiş, ekonomi yönetiminin yaz aylarında 22 ayar gram altın üretimini askıya alma hazırlığında olduğunu belirtti. Bu kararın alınması durumunda ileride 24 ayar 1 gram altın üretimine de yansıyabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Şimşek yönetimi, geçen yıl göreve geldiğinde çeyrek ve yarım gram altın üretimini durdurma kararı almıştı. Özellikle yaz aylarında yoğunlaşan düğün sezonu nedeniyle, gram altın üretimine yönelik kısıtlamaların getirilmesi bekleniyor.

Bu haber 357 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Mahir Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza atıldı
Ali Mahir Başarır: Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza...
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği
Buca’dan Anadolu’ya “Diyabet Sensörü” kardeşliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()