Varlık Fonu şirketinde 16 milyonluk hediye ve üç makam aracı skandalı

Varlık Fonu bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Sigorta, çalışan ve acentelerini tanesi yaklaşık 2 bin liradan 8 bine yakın saat dağıttı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Aziz Murat Uluğ’un ise ikisi İstanbul ve biri Ankara’da olmak üzere üç makam aracı olduğu ortaya çıktı.

17 Ekim 2024 - 17:39

Türkiye Sigorta, kamu sigorta şirketleri Ziraat Sigorta A.Ş., Halk Sigorta A.Ş'nin Güneş Sigorta A.Ş. ile birleştirilmesiyle 27 Ağustos 2020 yılında kuruldu. Şirket bugün itibariyle Türkiye Varlık Fonu çatısı altında faaliyet gösteriyor. Şirketin ortaklık yapısı yüzde 81,1’nin Varlık Fonu ve 18,9’unun ise halka arzdan gelenlerden oluşuyor. 

 

Şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini ise Aziz Murat Uluğ yürütüyor. Uluğ yönetiminde ağustos ayında kuruluşunun dördüncü yılını kutlayan şirket, tüm çalışan ve acentelerine 8 bine yakın saat dağıttı. "Gücü, Adında" sloganı ile dördüncü yılını kutlayan Türkiye Sigorta, piyasada satış fiyatı yaklaşık 4 bin lira olan Romanson marka saatlerden, şirket için özel üretim yaptırdı. Şirket, adedini yaklaşık 2 bin liraya mal ettiği ve 8 bine yakın ürettirdiği saatleri çalışanlarına ve acentelerine dağıttı. 

 

 

MALİYETİ EN AZ 16 MİLYON

Özel üretim saatleri alan acente ve çalışanların bunları sosyal medyada paylaşılması ile ortaya çıkan hediye dağıtımının toplam maliyetinin ise yaklaşık 16 milyon lira olduğu öğrenildi. Ancak dağıtılan saatler arasında acente yöneticileri için ayrı bir saat tercih edildiği ve bunun maliyeti arttırdığı da öğrenildi. 

 

Şirket yönetimi özel yaptırdığı saatler için Romanson'un resmi Türkiye distribütörü ile anlaşırken, her iki şirket yönetimi de saatlerin tam maliyetine dair sorularımıza yanıt vermedi. 

 

 

Öte yandan acentelere dağıtılan saatlerin dağıtımında yer alan isimlerden biri de şirketin genel müdürü Taha Çakmak oldu. Çakmak, Şahap Kavcıoğlu döneminin Merkez Bankası Başkan Yardımcıları arasında yer alırken, Hafize Gaye Erkan’ın görevden ayrılması ile adı Merkez Bankası Başkanlığı için geçmişti. Fakat Çakmak daha 28 Temmuz’da görevden alınmış ve 3 Ağustos’ta Türkiye Sigorta’nın genel müdürü olmuştu. 

 

ÜÇ MAKAM ARACI

Öte yandan Türkiye Sigorta’nın yönetim kurulu başkanı Uluğ’un ikisi İstanbul ve biri de Ankara olmak üzere üç adet makam aracı kullandığı ortaya çıktı. İstanbul’da Audi A6 ve TOGG marka iki araç bulunurken, Ankara’da bir başka aracı bulunuyor. 

 

 

Varlık Fonu, “Stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek” amacıyla 2016 yılında kurulmuştu. Muhalefet kanadı, fonun hesaplarının denetiminde aksaklıklar olduğu ve fon üzerinden sermaye aktarımları yapıldığı gerekçesi ile fonu sık sık eleştiriyor. Son günlerde ise 100 bin lira ve üzeri limitli kredi kartına sahip vatandaşlardan 750 liralık kesinti yapılması ve fona aktarılması gündeme gelmişti. Öneri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken, AKP görüşmelerin 2025 yılına ertelendiğini açıklamıştı. 

 

Türkiye Sigorta’nın hediye saatlere ödediği 16 milyon lira ise yaklaşık 21 bin vatandaştan yapılacak 750 liralık kesintiye denk geliyor. 

Bu haber 48 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Malatya'nın Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem
Malatya'nın Kale İlçesinde 5.9 Büyüklüğünde Deprem
Minikler için kent kültürü ve tarihi eğitimleri
Minikler için kent kültürü ve tarihi eğitimleri

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()