WhatsApp, Sesli Mesajları Yazılı Metne Dönüştürebilen Çığır Açıcı Özelliği Duyurdu!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sesli mesajları yazılı metne dönüştürebilen yeni bir özelliği kullanıcılarına duyurdu. Bu güncelleme ile sesli mesajların metne çevrilmesi işlemi kolaylaşacak. İşte detaylar...

11 Temmuz 2024 - 09:05

WhatsApp, Android kullanıcıları için yeni bir Beta güncellemesi yayınladı ve uygulamanın sürüm numarasını 2.24.15.5'e yükseltti. Bu güncelleme ile artık sesli mesajları metne dönüştürebilen bir özellik kullanıma sunuldu.

 

WhatsApp, daha önce duyurduğu gibi Android 2.24.7.8 beta güncellemesi ile sesli mesajların metne çevrilebilmesi üzerinde çalışıyordu. Özellikle işitme engelli kullanıcılar ve sesli mesajları dinleme zorluğu yaşayanlar için geliştirilen bu özellik, gelen ve giden sesli mesajları metin formatına dönüştürme imkanı sağlıyor.

 

Yeni özellik, WhatsApp 2.24.15.5 Beta güncellemesi ile belirli ülkelerde kullanıma sunuldu. Kullanıcılar, transkripsiyon özelliğini etkinleştirerek sesli mesajları metin olarak görüntüleyebilirler, ancak bu özelliği kullanabilmek için ek bir uygulama paketini indirmeleri gerekiyor. Bu paket, kullanıcı gizliliğini korumak amacıyla cihaz üzerine kuruluyor.

 

 

Sesli mesajları metne dönüştürme özelliği, işitme engelli kullanıcılar ve yoğun gürültülü ortamlarda pratik bir iletişim çözümü sunuyor. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde sesli mesajlara metin olarak yanıt verebilecekler.

 

Şu anda İngilizce, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe dillerinde kullanılabilen bu özelliğin, yakın gelecekte Türkçe dilini de desteklemesi bekleniyor. Ayrıca ilerleyen süreçlerde çeviri özelliğinin de uygulamaya entegre edilmesi planlanıyor.

Bu haber 140 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()