İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile kentteki meslek odaları iş birliğiyle bu yıl 5.’si düzenlenecek Uluslararası Katılımlı Yangın Sempozyumu ve Sergisi için hazırlıklar başladı. 3-4 Ekim 2024 tarihinde Makine Mühendisleri Odası (MMO) Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacak etkinliğin detayları ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ziya Haktan Karadeniz ile meslek odalarının temsilcileri katıldı.
Nurlu: “Halkımızı bu sempozyuma bekliyoruz”
Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, yangınların küresel çapta ciddi bir güvenlik tehdidi olmaya devam ettiğini belirterek, önleyici tedbirlerin önemine değindi. Yangınların büyük ölçekte maddi hasara ve can kaybına neden olduğunu hatırlatan Nurlu, “Yükselen sıcaklıklar, kuraklık ve aşırı hava olayları gibi iklim değişikliğinin sonuçları, yangın riskini büyük ölçüde artırıyor. Bu nedenle, yangın güvenliği stratejileri oluştururken ve uygularken, iklim değişikliğinin etkilerini de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Yangına karşı geliştirdiğimiz düşünce evrenimizde iklim değişikliğinin önlenmesine yer verme zamanı çoktan geldi. Öte yandan teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, yangın güvenliği konusundaki stratejiler ve teknolojiler de gelişiyor. Amacımız bu gelişmeleri tartışmak ve daha güvenli bir gelecek için çözümler bulmak. Yangın herhangi bir anda olup hayatımızı ciddi şekilde etkileyebilir. O nedenle tüm halkımızı yangınla mücadele konusunda önemli konuları ele alacağımız bu sempozyuma davet ediyorum” dedi.
Derse: “Son 4 ayda 3 bin 230 yangın çıktı”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de kentte çıkan yangınlara dair bilgiler paylaştı. Büyük yangınların küçük ihmallerle başladığını ifade Derse, “İzmir İtfaiyesi olarak 2023 yılında 12 bin 189 yangına müdahale ettik. Bu yangınların bir çoğu açık ateş, akaryakıt parlamaları, baca yangınları, elektrik kısa devre olayları, doğalgaz patlamaları ve sigara izmaritinden kaynaklanıyor. 2024'ün ilk 4 ayında ise 3 bin 230 yangına müdahale ettik. Bu anlamda sempozyum, yurttaşları bilgilendirme, yangını önleme ve mücadele yöntemleri açısından büyük önem taşıyor” dedi.
Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ziya Haktan Karadeniz de sempozyumun önemine değinerek, “Sempozyum ve sergi, katılımcıların hem bilgilenmesi hem de teknolojik gelişmeleri takip etmesi açısından önemli bir çalışma olacak” diye konuştu.
Sunumlar ve sergi var
Sempozyum ve sergi, sektörün önde gelen uzmanlarını, araştırmacılarını, mühendislerini, kamu kurumları ile özel sektör kuruluşlarını bir araya getirecek. Yangın önleme, denetleme, eğitim ve söndürme konuları üzerinde çalışma yürüten akademisyenler ve alanında uzman kişiler sunum yapacak. Sergi alanında da yangın güvenliği ekipmanları ve teknolojileri sergilenecek.
Sempozyum ve serginin paydaşları
5. Uluslararası Katılımlı Yangın Sempozyumu ve Sergisi; İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Tekstil Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle düzenleniyor.
Sempozyumun bilgilerine, kayıt ve programına http://www.yanginsempozyumu.
YORUMLAR