Yarımada'nın köpek terk noktası Güzelbahçe

Yaz mevsiminin bitmesinin ardından sokağa terkedilen köpek ve kedi sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. Bu konuda en mağdur olan ilçe ise Güzelbahçe.

07 Ekim 2024 - 12:05

Gerçek Haberci'nin haberine göre Ülkenin önemli sorunlarından olan sokak hayvanları için özellikle CHP’li belediyeler barınak oluşturma anlamında ciddi çalışmalarda bulunurken özellikle sokaklara terkedilen hayvan çokluğu nedeniyle satın alma yerine sahiplenmeyi teşvik etmeye çalışıyor.
Sokağa terkedilen evcil hayvan konusunda en çok mağdur olan ilçe ise Güzelbahçe. İzmir’in gözde turizm merkezleri olan Çeşme, Urla, Karaburun ve Seferihisar’ı kent merkezine bağlayan kapı olan Güzelbahçe, yaz döneminde satın alınan can dostların kışlık evlere geçilince otoban çıkışında terkedilme noktası olarak öne çıkıyor. Kentte bırakılan hayvan sayısının çokluğu nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi terk edenlerin tespiti için çalışmalar yaparken bunların barınması içinde önemli adımlar atıyor. 
Bu çerçeve de İzmir Özel Türk Koleji ile bir protokol yaparak ‘Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi’ yapma kararı aldı. ‘Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi’nin temeli hayvanları koruma günü olarak bilinen, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde atıldı. 28 dönümlük arazide can dostlarımızın bakım-rehabilitasyonu için kurulan bu merkezde can dostlar için 437 metrekarelik alanda 200 adet kulübe bulunacak. Toplamda 500 metrekare kapalı alan yer alacak ve özgürce yaşayabilecekleri bir alan oluşturulacak.

Bu haber 43 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı
PAKO’nun uygulamaları gezici eğitimle aktarıldı
Dostluk Turnuvası'nda kupa İzmir’in
Dostluk Turnuvası'nda kupa İzmir’in

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()