Yeni yılda kıdem tazminatı ne kadar olacak? Uzman isim açıkladı

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 yılı itibarıyla kıdem tazminatı oranındaki artış oranı ile ile ilgili bilgiler verdi.

21 Ekim 2024 - 15:59

Emeklilik planlaması yapanlar için kıdem tazminatı tavanı her yıl güncellenen önemli bir konu. 2025 yılında bu sınırın ne kadar artacağı konusunda öngörüler ise şimdiden yapılmaya başlandı. 

İş Kanunu gereği, kıdem tazminatı tavanı en yüksek devlet memurunun bir yıllık hizmetine ödenecek emeklilik ikramiyesine göre belirleniyor.

Türkiye gazetesi yazarı ve SGK Başuzmanı İsa Karakaş, "Yeni yılda kıdem tazminatı ne kadar artacak?" başlıklı yazısında, 2024 yılı kıdem tazminatı tavanının 1 Ocak - 30 Haziran döneminde 35.058,58 TL olarak belirlendiğini ve Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan güncelleme ile 41.828,42 TL’ye yükseldiğini belirtti. 

Bu rakamın, 2024 yılının sonuna kadar geçerli olduğunu ifade eden Karakaş, 2025 yılında ise yeni bir güncelleme yapılacağını açıkladı.

Karakaş, "2025 yılının Ocak ayında, memurlar için yapılacak maaş artışlarıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı yeniden güncellenecek. 

Güncellemeler, memur maaşlarına yansıyacak olan yüzde 6’lık zam oranı ve muhtemel enflasyon farkları ile birlikte yapılması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

SGK Başuzmanı Karakaş, kıdem tazminatı tavanının yaklaşık yüzde 10 oranında artabileceğini öngördü.

Karakaş “Bu durumda, 2025 yılında kıdem tazminatı tavanı yaklaşık 46.011,26 TL’ye yükselebilir. Örneğin, 65.000 TL maaş alan bir işçi, 2024 sonuna kadar emekli olursa 41.828,42 TL tazminata hak kazanacakken, 2025’te emekli olursa bu rakam 46.011,26 TL olacak. Yani işten ayrılma tarihi, kıdem tazminatı açısından önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. 2025 yılında emekli olan işçiler, emekli olmadan önceki dönemde çalışanlara göre yaklaşık 5.000 TL daha fazla kıdem tazminatı alacaklar” dedi.

Bu nedenle Karakaş, emeklilik planlaması yapan çalışanların bu öngörüleri dikkate alarak karar vermelerini tavsiye etti.

Bu haber 49 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ünlü peynir markasının ürününden metal somun çıktı!
Ünlü peynir markasının ürününden metal somun çıktı!
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den çıktı: Mültecilerin organlarını satın almış
Interpol tarafından aranan organ kaçakçısı Türkiye'den...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()