YKS tercihlerinde son gün: Üniversite tercihlerinde neler yapmalı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversite tercihi yapacak adaylar için bugün son gün. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM'nin web sitesi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak tamamlayabilirler.

02 Ağustos 2024 - 16:17

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversite tercihi yapacak adaylar için bugün son gün. Adaylar, tercihlerinin kaydedilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen süreç doğrultusunda, ÖSYM’nin web sitesinden işlemlerini tamamlayabilecekler. Tercihler, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacak. Başvuru merkezlerinde veya posta yoluyla yapılan başvurular geçerli olmayacak.

KAYITLAR 19-21 AĞUSTOS TARİHİNDE

Tercihlerin tamamlanmasının ardından, üniversitelere yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak.

EK KAYIT DÖNEMİ YERLEŞTİRMELERDEN SONRA

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek ve ek yerleştirme süreci başlayacak. Merkezi yerleştirmede bir programa yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacaklar.

BAŞARI SIRALAMALARINA DİKKAT EDİLMELİ

YKS tercihlerinde adaylar bu yıl en fazla 24 bölümü tercih edebilirken, tıp, diş hekimliği, eczacılık, mimarlık, mühendislik, öğretmenlik ve hukuk gibi bazı programlar için başarı sıralaması koşulları devam ediyor. Adayların tercih yaparken ilgili kılavuzda belirtilen başarı sıralamalarına dikkat etmeleri gerekiyor.

REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANIN

Üniversite tercih döneminde adayların rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaları büyük önem taşıyor. Uzmanlar, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususları ve başarı sıralamalarını göz önünde bulundurmanın önemini vurguluyorlar.

ÖSYM’NİN YKS TERCİH ROBOTU KULLANILABİLİR

Adaylar, ÖSYM tarafından sunulan YKS Tercih Robotu'nu kullanarak, tercih edecekleri programların başarı sıralamaları ve kontenjan bilgilerini detaylı olarak inceleyebilirler. Bu sayede daha bilinçli ve doğru tercihler yapma imkanı bulacaklar.

SON KONTROLLER YAPILMALI

Adayların, tercih işlemlerini tamamlamadan önce tüm bilgilerini dikkatlice kontrol etmeleri ve tercihlerini kaydettiklerinden emin olmaları gerekiyor. Tercih süresi sona erdikten sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacak

Bu haber 391 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol arkadaşım değildir
Ekrem İmamoğlu'ndan parti içine uyarı: Bununla uğraşanlar yol...
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi
Selçuk Efes Kent Belleği’nde Ayasuluk Kazıları Söyleşisi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()