Zorlu Holding eski CEO'su Cem Köksal'a hapis istemi

Zorlu Holding'in eski CEO'su Cem Köksal, şirket çalışanlarına gönderilen Ramazan kutlama mesajına tepkisi nedeniyle hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

10 Nisan 2025 - 17:21

Vestel Şirketler CEO'su Ergün Güler, Ramazan ayının başlangıcı dolayısıyla çalışanlarına bir mesaj göndermişti. Bu mesaja Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, tepki göstererek şirketin kutlama yapılacak günler arasında 'Şeker ve Kurban' bayramlarının da bulunduğunu belirten bir açıklama yapmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mesajın sosyal medyada paylaşılmasının ardından, Köksal hakkında 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetini engelleme' suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucunda gözaltına alınan Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

HAPİS TALEBİ

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Cem Köksal’ın zincirleme şekilde 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin engellenmesi' suçundan 1 yıl 3 aydan 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Şüphelinin yargılanmasına kısa süre içinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanması bekleniyor.

 

Bu haber 337 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()